Burgerboller med hytteost
60+ min

Burgerboller med hytteost

Prøv at lave dine egne hjemmebagte burgerboller. Der er meget mere gods i dem end de færdigkøbte - og så smager de bedre!
Fryseegnet
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burgerboller med hytteost

Prøv at lave dine egne hjemmebagte burgerboller. Der er meget mere gods i dem end de færdigkøbte - og så smager de bedre!

16 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 25 g smør
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 150 g fuldkornshvedemel (ca. 2½ dl)
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pensling:

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Dej

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Bank bollerne flade (ca. 10 cm i diameter). Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg og bag burgerbollerne midt i ovnen.

Tip

Dejen kan også formes til ét stort, rundt brød (ca. 25 cm i diameter). Læg det på en plade med bagepapir og lad brødet efterhæve tildækket i ca. 45 min. Pensl det med æg. Klip eller rids brødet og sæt det nederst i en kold ovn. Indstil på 200° og bag det i ca. 25 min. Lad brødet stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Bagetid

Sæt den første plade med burgerboller i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 20 min. Bag derefter den anden plade i ca. 15 min. Sluk ovnen og lad bollerne stå ved eftervarmen i ca. 5 min.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 14 %
Print