Burgerboller med hytteost
Prøv at lave dine egne hjemmebagte burgerboller - her en virkelig lækker opskrift med hytteost. Der er meget mere gods i dem end i de færdigkøbte - og så smager de bedre! Brug fx burgerbollerne til den klassike burger til aftensmad. Også i madpakken vil burgerbollerne gøre stor glæde, ligesom de giver frokostbordet et løft. Hjemmelavede burgerboller har mange anvendelsesmuligheder og de er ovenikøbet lette at lave.
Ingredienser
Dej
20 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Hytteost
|
|
150 g
Fuldkornshvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 6½ dl)
|
Pensling:
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Dej
Dejen kan også formes til ét stort, rundt brød (ca. 25 cm i diameter). Læg det på en plade med bagepapir og lad brødet efterhæve tildækket i ca. 45 min. Pensl det med æg. Klip eller rids brødet og sæt det nederst i en kold ovn. Indstil på 200° og bag det i ca. 25 min. Lad brødet stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Lun dem inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9756 kJ / 2332 kcal
Næringsindhold pr. 100g
873 kJ / 209 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 15,3 % | 7,9 g |
Kulhydrat: | 72,6 % | 37,3 g |
Fedt: | 12,1 % | 2,8 g |