Surdej

60+ min

Surdej - en god start til lækkert hjemmebagt brød eller boller! Denne opskrift på surdej er virkelig nem at gå til - vi har nemlig tilsat lidt mejeriprodukt, så bliver din surdej hurtigere klar brug!

Surdej
Serveringsforslag

Brug fx din surdej til at bage disse lækre surdejsboller.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2210 kJ / 528 kcal

Energifordeling:
Fiber: 22,2 g
Protein: 12,8 %
Kulhydrat: 75,4 %
Fedt: 11,8 %
Tips

Surdejen skal gerne dufte syrligt, være let boblende og aktiv efter 3-4 dage - ellers tilsæt ca. 5 g gær for at aktivere surdejen. Husk at tage halvdelen af surdejen fra til næste gang du skal bage. Opbevar den færdige surdej i et lufttæt glas ved stuetemperatur og tilsæt et par skefulde mel og vand hver dag. Surdejen skal 'fodres' med lidt vand og mel hver dag, hvis den opbevares ved stuetemperatur - ellers begynder den at nedbryde sig selv og bliver dårlig. Brug gerne af surdejen et par gange om ugen. Hvis du ikke bruger din surdej så ofte, skal den hældes i et helt rent glas med låg og stilles i køleskabet. På køl går surdejen i dvale (der samler sig et lag væske oven på surdejen, som konserverer den) og derfor skal surdejen kun fodres en gang om ugen eller sjældnere.

Ingredienser