Surdej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Surdej - en god start til et lækkert hjemmebagt rugbrød. Denne opskrift på surdej er nem at gå til ! Men husk at starte surdejen op i god tid.

Ingredienser

Surdej til 2 rugbrød

Opskriften gælder for 1 portion

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Kom surdejen i en høj, slank beholder (ca. 1 liter) og lad den stå tildækket ved stuetemperatur i ca. 3 døgn. Surdejen må ikke stå for koldt, så den i stedet for at syrne risikerer at mugne. Surdejen skal skifte farve til lys gylden. Surdejen er nu klar til brug.

Tip

Tag ca. 3 dl færdig rugbrødsdej fra til en ny surdej. Kom den nye surdej i fx et sylteglas og drys overfladen med ½ tsk groft salt. Stil surdejen tildækket i køleskabet. Anvend surdejen direkte fra køleskabet til den næste omgang rugbrød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 12 %

Print

Kilde: