Surdej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Surdej - en god start til et lækkert hjemmebagt rugbrød. Denne opskrift på surdej er nem at gå til ! Men husk at starte surdejen op i god tid.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Surdej til 2 rugbrød

Opskriften gælder for 1 portion

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Kom surdejen i en høj, slank beholder (ca. 1 liter) og lad den stå tildækket ved stuetemperatur i ca. 3 døgn. Surdejen må ikke stå for koldt, så den i stedet for at syrne risikerer at mugne. Surdejen skal skifte farve til lys gylden. Surdejen er nu klar til brug.

Tip

Tag ca. 3 dl færdig rugbrødsdej fra til en ny surdej. Kom den nye surdej i fx et sylteglas og drys overfladen med ½ tsk groft salt. Stil surdejen tildækket i køleskabet. Anvend surdejen direkte fra køleskabet til den næste omgang rugbrød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag