Pølsehorn

Pølsehorn

60+ min
Hjemmelavede og nemme pølsehorn med blød og luftig dej - altid sikker succes hos børn og barnlige sjæle. Pølsehorn er gode ude og hjemme, kolde og lune - de skal nok vække begejstring, hvor de end serveres. Bag lækre pølsehorn til fryseren, så er der hjælp til den lille sult i utide.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200°.

Dej til pølsehorn
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Rul dejen ud til en firkant (ca. 25 x 40 cm) og del dejen på den lange led. Skær hvert stykke dej ud til 3 firkanter. Del hver firkant på skrå, så de hver danner 2 trekanter.
  • Del pølserne i to og rul dejen om pølserne fra den brede ende.
  • Læg pølsehornene med spidsen nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
  • Pensl pølsehornene med vand og drys dem evt. med sesamfrø. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.

Smør evt. ketchup eller sød fransk sennep - eller en blanding heraf på den brede ende af dejen, inden den rulles om pølsen.

Pølsehorn fungerer godt i madpakken - pak evt. en lille bøtte med ketchup med ned i madpakken, så man kan dyppe pølsehornet deri.

Energiindhold for hele retten:

11403 kJ / 2725 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1035 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,5 % 7,6 g
Kulhydrat: 49 % 29,8 g
Fedt: 38,5 % 10,8 g
Mere inspiration

Lækre pølsehorn i en grovere udgave med fuldkornsmel.

Ingredienser

Dej til pølsehorn
25 g Smør
¼ liter Mælk
25 g Gær
2 tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
400 g Hvedemel (ca. 7 dl)
6 Wienerpølser af god kvalitet
Evt. sesamfrø