Surdejsbrød - det er slet ikke så svært. Her er opskriften på et surdejsbrød for begyndere. Dette surdejsbrød er lækkert, sprødt og saftigt - og så er det nemt! Har du mod på at starte surdejsbagningen op, så begynd med dette nemme surdejsbrød. Du kan enten lave surdejen selv eller købe en aktiv og bageklar surdej.
Hvis du er i tvivl om hvorvidt din surdej er aktiv nok, så tilsæt 5 g gær. Så er du sikker på at brødet hæver flot op, og du får stadig den karakteristiske surdejssmag i brødet. Du kan også lade surdejsbrødet hæve op i en hævekurv. Husk at drysse hævekurven godt med mel, inden du lægger brødet til efterhævning heri.
8321 kJ / 1989 kcal
808 kJ / 193 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 12,6 % | 6 g |
Kulhydrat: | 83 % | 39,5 g |
Fedt: | 4,4 % | 1 g |