Surdejsbrød

Surdejsbrød

60+ min

Surdejsbrød - det er slet ikke så svært. Her er opskriften på et surdejsbrød for begyndere. Dette surdejsbrød er lækkert, sprødt og saftigt - og så er det nemt! Har du mod på at starte surdejsbagningen op, så begynd med dette nemme surdejsbrød. Du kan enten lave surdejen selv eller købe en aktiv og bageklar surdej.

Mere inspiration

Sådan laver du din egen surdej.

Velbekomme!
Tips

Hvis du er i tvivl om hvorvidt din surdej er aktiv nok, så tilsæt 5 g gær. Så er du sikker på at brødet hæver flot op, og du får stadig den karakteristiske surdejssmag i brødet. Du kan også lade surdejsbrødet hæve op i en hævekurv. Husk at drysse hævekurven godt med mel, inden du lægger brødet til efterhævning heri.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8321 kJ / 1989 kcal

Næringsindhold pr. 100g

808 kJ / 193 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 12,6 % 6 g
Kulhydrat: 83 % 39,5 g
Fedt: 4,4 % 1 g

Ingredienser