Surdejsbrød
1 time 5 min
•
Surdejsbrød - det er slet ikke så svært. Her er opskriften på et surdejsbrød for begyndere. Dette surdejsbrød er lækkert, sprødt og saftigt - og så er det nemt! Har du mod på at starte surdejsbagningen op, så begynd med dette nemme surdejsbrød. Du kan enten lave surdejen selv eller købe en aktiv og bageklar surdej.
Ingredienser
3½ dl
Vand
|
|
---|---|
150 g
Surdej
|
|
1 spsk
Honning
|
|
300 g
Hvedemel
|
|
200 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Hvis du er i tvivl om hvorvidt din surdej er aktiv nok, så tilsæt 5 g gær. Så er du sikker på at brødet hæver flot op, og du får stadig den karakteristiske surdejssmag i brødet. Du kan også lade surdejsbrødet hæve op i en hævekurv. Husk at drysse hævekurven godt med mel, inden du lægger brødet til efterhævning heri.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8510 kJ / 2034 kcal
Næringsindhold pr. 100g
821 kJ / 196 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 12,2 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 83,4 % | 40,3 g |
Fedt: | 4,4 % | 1 g |