Hurtigt rugbrød
4 timer 25 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Kunne du tænke dig hjemmelavet rugbrød, men har hverken tid eller surdej? Så prøv denne simple opskrift, og opdag hvor nemt det er! Rugbrødet er fuldt af dejlige kerner og smag. Det er en dansk klassiker, som de fleste spiser dagligt, og selvom denne hurtige version er uden surdej, så smager den alligevel dejligt og er helt sikkert hjemmelavet. Rugbrød er og bliver bare en af danskernes favoriter, også selvom vi nogle gange kan føle, at vi har fået for travlt til det hjemmelavede rugbrød.
Ingredienser
300 g
Knækkede rugkerner (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
5 dl
Kogende vand
|
25 g
Gær
|
|
---|---|
3 dl
Lunkent vand
|
|
4 dl
Kærnemælk
|
|
2 dl
Øl fx porter eller anden mørk øl
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 11 dl)
|
|
250 g
Rugmel (ca. 3¾ dl)
|
|
200 g
Hørfrø (ca. 3 dl)
|
|
150 g
Solsikkekerner (ca. 2½ dl)
|
|
125 g
Sesamfrø (ca. 2 dl)
|
|
2 spsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Pak rugbrødene ind i film eller i fryseposer - så kan de holde sig friske i 4-5 dage.
