Hurtigt rugbrød

Hurtigt rugbrød

60+ min
Fryseegnet
Kunne du tænke dig hjemmelavet rugbrød, men har hverken tid eller surdej? Så prøv denne simple opskrift, og opdag hvor nemt det er! Rugbrødet er fuldt af dejlige kerner og smag. Det er en dansk klassiker, som de fleste spiser dagligt, og selvom denne hurtige version er uden surdej, så smager den alligevel dejligt og er helt sikkert hjemmelavet. Rugbrød er og bliver bare en af danskernes favoriter, også selvom vi nogle gange kan føle, at vi har fået for travlt til det hjemmelavede rugbrød.

Sådan gør du

  • Hæld rugkernerne i en stor skål, hæld kogende vand over under omrøring, og lad det stå og trække i ca. 1 time.
  • Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen.
  • Dæk dejen med fx et låg og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Fordel dejen i 2 smurte rugbrødsforme a 1½ liter og lad brødene efterhæve ca. 50 min.
  • Rids brødene og bag dem nederst i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Har du mod på et hjemmebagt rugbrød med surdej - så er det her....

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(39)
Velbekomme!
Tip

Pak rugbrødene ind i film eller i fryseposer - så kan de holde sig friske i 4-5 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

25783 kJ / 6162 kcal

Næringsindhold pr. 100g

865 kJ / 207 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6,8 g
Protein: 13,2 % 6,7 g
Kulhydrat: 48,7 % 24,8 g
Fedt: 37,7 % 8,8 g
Alkohol: 0,4 %

Ingredienser

Knækkede rugkerner (ca. 4 dl)
300 g
Kogende vand
5 dl
Gær
25 g
Lunkent vand
3 dl
Kærnemælk
4 dl
Øl fx porter eller anden mørk øl
2 dl
Hvedemel (ca. 11 dl)
500 g
Rugmel (ca. 3¾ dl)
250 g
Hørfrø (ca. 3 dl)
200 g
Solsikkekerner (ca. 2½ dl)
150 g
Sesamfrø (ca. 2 dl)
125 g
Groft salt
2 spsk