Sigtebrød
60+ min

Sigtebrød

Godt til frokostsandwichen eller som mellemmåltid med en god skive ost.
Fryseegnet
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sigtebrød

Godt til frokostsandwichen eller som mellemmåltid med en god skive ost.

2 brød pr. portion

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 4 dl vand
  • ¼ liter kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk honning, fx lynghonning
  • ½ tsk knuste fennikelfrø
  • 925 g sigtemel eller sigtet speltmel

Pensling

  • kaffe

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og læg dem i smurte franskbrødforme (a ca. 1½ liter). Tryk dejen ud, så den fylder formene. Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødene og rids dem. Bag sigtebrødene midt i ovnen.

Tips

Sigteknolde - form dejen til 2 kugler og bag dem på en plade med bagepapir. Drys evt. med kommen efter pensling.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

Lad det tø på køkkenbordet

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 7 %
Print