Sigtebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

60+ min

Godt til frokostsandwichen eller som mellemmåltid med en god skive ost.

Ingredienser

2 brød pr. portion

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 4 dl vand
  • ¼ liter kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk honning, fx lynghonning
  • ½ tsk knuste fennikelfrø
  • 925 g sigtemel eller sigtet speltmel

Pensling

  • kaffe

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og læg dem i smurte franskbrødforme (a ca. 1½ liter). Tryk dejen ud, så den fylder formene. Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødene og rids dem. Bag sigtebrødene midt i ovnen.

Tips

Sigteknolde - form dejen til 2 kugler og bag dem på en plade med bagepapir. Drys evt. med kommen efter pensling.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Frysetip

Lad det tø på køkkenbordet

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: