Forloren skildpadde......næsten som mormor lavede den. Ja, for forloren skildpadde er rigtig mormormad eller måske skal vi helt tilbage til oldemormad. Forloren skildpadde er ikke en af de hurtigste retter at lave, men til gengæld er det en ret fuld af dyb og intens smag, som kun bliver bedre af at blive forberedt dagen før, I skal spise den. Som navnet antyder er forloren skildpadde inpireret af ægte skildpadderagout. Men skildpadden var en kostbar affære, så i den gamle Frk. Jensens kogebog laver man suppen på kalvehoved. Heldigvis er skildpadden fredet nu til dags og kalvehoved er nok ikke det, de fleste begiver sig ud i at håndtere. Men her får du en skøn forloren skildpadde af kalvebov og med små frikadeller,fiskeboller, smilende æg og madaira eller tør sherry.....alt sammen noget, der hører til i en forloren skildpadde.
En anden dansk klassiker af "den forlorne" slags :)
Kødet kan koges dagen før og køle af i suppen (fjern grøntsager og peberkorn inden du stiller det på køl). Frikadellerne kan også steges dagen før. Forloren skildpadde er også velegnet som frokostret, så er der til 12 personer.
Dette er den relativt enkle model af en forloren skildpadde. Der kan føjes til i næsten det uendelige - alt efter ambitionsniveau. Fiskebollerne kan være hjemmelavede, fiskefrikadeller kan tilsættes, kødboller, tunge og meget mere. Der er også nogle, der foretrækker butterdej frem for brød til den forlorne skildpadde.
31636 kJ / 7561 kcal
523 kJ / 125 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 41,4 % | 12,7 g |
Kulhydrat: | 19,3 % | 6 g |
Fedt: | 38,5 % | 5,4 g |
Alkohol: | 0,8 % |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.