Forloren skildpadde
Forloren skildpadde......næsten som mormor lavede den. Ja, for forloren skildpadde er rigtig mormormad eller måske skal vi helt tilbage til oldemormad. Forloren skildpadde er ikke en af de hurtigste retter at lave, men til gengæld er det en ret fuld af dyb og intens smag, som kun bliver bedre af at blive forberedt dagen før, I skal spise den. Som navnet antyder er forloren skildpadde inpireret af ægte skildpadderagout. Men skildpadden var en kostbar affære, så i den gamle Frk. Jensens kogebog laver man suppen på kalvehoved. Heldigvis er skildpadden fredet nu til dags og kalvehoved er nok ikke det, de fleste begiver sig ud i at håndtere. Men her får du en skøn forloren skildpadde af kalvebov og med små frikadeller,fiskeboller, smilende æg og madaira eller tør sherry.....alt sammen noget, der hører til i en forloren skildpadde.
Ingredienser
Suppe
2½ kg
Kalvebov med ben
|
|
---|---|
2
Rensede porrer (ca. 250 g)
|
|
2
Skrællede gulerødder (ca. 150 g)
|
|
150 g
Skrællet knoldselleri
|
|
2
Pillede løg (ca. 150 g)
|
|
1 liter
Vand
|
|
8
Sorte peberkorn
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Sauce
100 g
Smør
|
|
---|---|
4
Grofthakkede rødløg (ca. 300 g)
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Revet muskatnød
|
|
¼ tsk
Stødt ingefær
|
|
1 tsk
Friskkværnet peber
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
1 dl
Tør sherry (fino) eller madeira
|
|
Evt. kulør
|
|
40-50 små frikadeller lavet af 500 g hakket grise- og kalvekød
|
1 dåse
Fiskeboller
|
|
---|---|
8
Smilende æg
|
Pynt
Brøndkarse
|
---|
Tilbehør
500 g
Brød, fx sigtebrød
|
|
---|---|
Tør sherry (fino) eller madeira
|
Indkluderet i opskriften
Sådan gør du
Suppe
Sauce
Ved serveringen
Kødet kan koges dagen før og køle af i suppen (fjern grøntsager og peberkorn inden du stiller det på køl). Frikadellerne kan også steges dagen før. Forloren skildpadde er også velegnet som frokostret, så er der til 12 personer.
Dette er den relativt enkle model af en forloren skildpadde. Der kan føjes til i næsten det uendelige - alt efter ambitionsniveau. Fiskebollerne kan være hjemmelavede, fiskefrikadeller kan tilsættes, kødboller, tunge og meget mere. Der er også nogle, der foretrækker butterdej frem for brød til den forlorne skildpadde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
32335 kJ / 7728 kcal
Næringsindhold pr. 100g
522 kJ / 125 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 40,2 % | 12,3 g |
Kulhydrat: | 19,7 % | 6 g |
Fedt: | 39,4 % | 5,6 g |
Alkohol: | 0,7 % |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.