Kødet kan koges dagen før og køle af i suppen (fjern grøntsager og peberkorn inden du stiller det på køl). Frikadellerne kan også steges dagen før. Forloren skildpadde er også velegnet som frokostret, så er der til 12 personer.
Dette er den relativt enkle model af en forloren skildpadde. Der kan føjes til i næsten det uendelige - alt efter ambitionsniveau. Fiskebollerne kan være hjemmelavede, fiskefrikadeller kan tilsættes, kødboller, tunge og meget mere. Der er også nogle, der foretrækker butterdej frem for brød til den forlorne skildpadde.
32335 kJ / 7728 kcal
522 kJ / 125 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 40,2 % | 12,3 g |
Kulhydrat: | 19,7 % | 6 g |
Fedt: | 39,4 % | 5,6 g |
Alkohol: | 0,7 % |
En anden dansk klassiker af "den forlorne" slags :)
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
Kalvebov med ben
|
2½ kg |
---|---|
Rensede porrer (ca. 250 g)
|
2 |
Skrællede gulerødder (ca. 150 g)
|
2 |
Skrællet knoldselleri
|
150 g |
Pillede zittauerløg (ca. 150 g)
|
2 |
Vand
|
1 liter |
Sorte peberkorn
|
8 |
Groft salt
|
1 spsk |
Smør
|
100 g |
---|---|
Grofthakkede rødløg (ca. 300 g)
|
4 |
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
2 tsk |
Revet muskatnød
|
1 tsk |
Stødt ingefær
|
¼ tsk |
Friskkværnet peber
|
1 tsk |
Groft salt
|
1 tsk |
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
75 g |
Tør sherry (fino) eller madeira
|
1 dl |
Evt. kulør
|
|
40-50 små frikadeller lavet af 500 g hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
|
Fiskeboller
|
1 dåse |
---|---|
Smilende æg
|
8 |
Brøndkarse
|
---|
Brød, fx sigtebrød
|
500 g |
---|---|
Tør sherry (fino) eller madeira
|