

Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund
1 timer
Hakket kalvekød - alt i én ret - dejlig nemt.
Ingredienser
Antal portioner
- 400 g hakket kalvekød (max.10%)
- 1 tsk groft salt
- 1 æg
- 1½ dl mælk
- 4 spsk grahamsmel
- 2 spsk groftrevet parmesanost
- 2 spsk finthakket friske rosmarinblade
- friskkværnet peber
Tomatbund
- 3 bagekartofler i både (ca. 600 g)
- 500 g blommetomater i kvarte
- 1½ spsk rapsolie
- 2 små finthakkede fed hvidløg
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 aubergine, skåret i 1 cm skiver
- 2 dl friske basilikumblade
Tilbehør
- 200 g ristet italiensk brød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Rør kalvekød og salt godt sammen og lad det stå i ca. 2 min. Tilsæt æg, mælk og de øvrige ingredienser og rør farsen godt ca. 5 min. Stil farsen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Tomatbund
Bland kartofler og tomater i en skål. Tilsæt fedtstof, hvidløg, salt og peber. Vend det hele godt rundt. Læg aubergineskiverne på bagepapir i ovnens bradepande. Fordel kartoffelblandingen på aubergineskiverne. Form farsen til 12 kødboller og fordel dem på toppen af grøntsagerne. Steg grøntsager og kød midt i ovnen.
Ved serveringen
Drys med basilikum og server straks sammen med ristet brød.
Bagetid
Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 9990 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 36,9 g
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 29 %