Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

1 time
Hakket kalvekød - alt i én ret - dejlig nemt.

Sådan gør du

  • Rør kalvekød og salt godt sammen og lad det stå i ca. 2 min. Tilsæt æg, mælk og de øvrige ingredienser og rør farsen godt ca. 5 min. Stil farsen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Tomatbund
  • Bland kartofler og tomater i en skål. Tilsæt fedtstof, hvidløg, salt og peber. Vend det hele godt rundt. Læg aubergineskiverne på bagepapir i ovnens bradepande. Fordel kartoffelblandingen på aubergineskiverne. Form farsen til 12 kødboller og fordel dem på toppen af grøntsagerne. Steg grøntsager og kød midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Drys med basilikum og server straks sammen med ristet brød.
Bagetid
  • Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9540 kJ / 2280 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24 % 6,1 g
Kulhydrat: 44,8 % 11,4 g
Fedt: 31,2 % 3,7 g

Ingredienser

Hakket kalvekød (max.10%)
400 g
Groft salt
1 tsk
Æg
1
Mælk
1½ dl
Grahamsmel
4 spsk
Groftrevet parmesanost
2 spsk
Finthakket frisk rosmarin
2 spsk
Friskkværnet peber
Tomatbund
Bagekartofler i både (ca. 600 g)
3
Blommetomater i kvarte (ca. g)
500 g
Rapsolie
1½ spsk
Små finthakkede fed hvidløg
2
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Aubergine, skåret i 1 cm skiver
1
Frisk basilikum
2 dl
Tilbehør
Ristet italiensk brød
200 g