Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund
1 timer

Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

Hakket kalvekød - alt i én ret - dejlig nemt.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

Hakket kalvekød - alt i én ret - dejlig nemt.

Antal portioner
  • 400 g hakket kalvekød (max.10%)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk
  • 4 spsk grahamsmel
  • 2 spsk groftrevet parmesanost
  • 2 spsk finthakket friske rosmarinblade
  • friskkværnet peber

Tomatbund

  • 3 bagekartofler i både (ca. 600 g)
  • 500 g blommetomater i kvarte
  • 1½ spsk rapsolie
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 aubergine, skåret i 1 cm skiver
  • 2 dl friske basilikumblade

Tilbehør

  • 200 g ristet italiensk brød

Fremgangsmåde:

Rør kalvekød og salt godt sammen og lad det stå i ca. 2 min. Tilsæt æg, mælk og de øvrige ingredienser og rør farsen godt ca. 5 min. Stil farsen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Tomatbund

Bland kartofler og tomater i en skål. Tilsæt fedtstof, hvidløg, salt og peber. Vend det hele godt rundt. Læg aubergineskiverne på bagepapir i ovnens bradepande. Fordel kartoffelblandingen på aubergineskiverne. Form farsen til 12 kødboller og fordel dem på toppen af grøntsagerne. Steg grøntsager og kød midt i ovnen.

Ved serveringen

Drys med basilikum og server straks sammen med ristet brød.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
Print