Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

1 time
Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

Hakket kalvekød - alt i én ret - dejlig nemt.

Ingredienser

400 g Hakket kalvekød (max.10%)
1 tsk Groft salt
1 Æg
1½ dl Mælk
4 spsk Grahamsmel
2 spsk Groftrevet parmigiano reggiano
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
Friskkværnet peber

Tomatbund

3 Bagekartofler i både (ca. 600 g)
500 g Blommetomater i kvarte (ca. g)
1½ spsk Rapsolie
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Aubergine, skåret i 1 cm skiver
2 dl Basilikumblade

Tilbehør

Ristet italiensk brød

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Rør kalvekød og salt godt sammen og lad det stå i ca. 2 min. Tilsæt æg, mælk og de øvrige ingredienser og rør farsen godt ca. 5 min. Stil farsen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Tomatbund

  • Bland kartofler og tomater i en skål. Tilsæt fedtstof, hvidløg, salt og peber. Vend det hele godt rundt. Læg aubergineskiverne på bagepapir i ovnens bradepande. Fordel kartoffelblandingen på aubergineskiverne. Form farsen til 12 kødboller og fordel dem på toppen af grøntsagerne. Steg grøntsager og kød midt i ovnen.

Ved serveringen

  • Drys med basilikum og server straks sammen med ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10091 kJ / 2412 kcal

Næringsindhold pr. 100g

436 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 23,4 % 6 g
Kulhydrat: 46,9 % 12 g
Fedt: 29,7 % 3,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagte-kalvekodboller-pa-tomatbund/