Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

1 time
Hakket kalvekød - alt i én ret - dejlig nemt.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Rør kalvekød og salt godt sammen og lad det stå i ca. 2 min. Tilsæt æg, mælk og de øvrige ingredienser og rør farsen godt ca. 5 min. Stil farsen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Tomatbund
  • Bland kartofler og tomater i en skål. Tilsæt fedtstof, hvidløg, salt og peber. Vend det hele godt rundt. Læg aubergineskiverne på bagepapir i ovnens bradepande. Fordel kartoffelblandingen på aubergineskiverne. Form farsen til 12 kødboller og fordel dem på toppen af grøntsagerne. Steg grøntsager og kød midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Drys med basilikum og server straks sammen med ristet brød.
Energiindhold for hele retten:

9608 kJ / 2296 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 24,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 44,9 % 11 g
Fedt: 31 % 3,5 g

Ingredienser

400 g Hakket kalvekød (max.10%)
1 tsk Groft salt
1 Æg
1½ dl Mælk
4 spsk Grahamsmel
2 spsk Groftrevet parmesanost
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
Friskkværnet peber
Tomatbund
3 Bagekartofler i både (ca. 600 g)
500 g Blommetomater i kvarte (ca. g)
1½ spsk Rapsolie
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Aubergine, skåret i 1 cm skiver
2 dl Basilikumblade
Tilbehør
Ristet italiensk brød