Saltimbocca inside-out med bagte rodfrugter

Saltimbocca inside-out med bagte rodfrugter

60+ min
Middelhavsret til det nordiske køkken, sydens saft og kraft med nordens smagfulde råvarer. Saltimbocca er en lækker og god aftensmad.

Sådan gør du

Bagetid for rodfrugter og champignon:

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for saltimbocca:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Saltimbocca inside-out
  • Bank kalvekødet fladt med en kødhammer ca. 12 x 16 cm og 3 mm tykke. Drys kødet med paprika, limeskal, hvidløg og peber. Placer kødet oven på skinken, og salviebladene oven på kødet. Rul det sammen til en rolade med skinken yderst.
Bagte rodfrugter og champignon
  • Kom forårsløg, kartofler, beder, champignon og rødløg i et ovnfast fad (ca. 27 x 27 cm). Kom madlavningsfløde, ost, hvidløg og salt i en blender og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til saucen er jævn. Vend sauce, basilikum og hyldeblomsteddike i fadet med grøntsagerne og vend det godt sammen. Bag grøntsagerne midt i ovnen. Skru ovnen op til 200° efter ca. 45 min. Fordel saltimbocca på grøntsagerne og bag retten færdig.
Energiindhold for hele retten:

8688 kJ / 2076 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 32,8 % 8 g
Kulhydrat: 47,7 % 11,7 g
Fedt: 19,5 % 2,2 g

Ingredienser

Saltimbocca inside-out
Kalveschnitzler (ca. 400 g)
4
Mild paprika
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Lille finthakket fed hvidløg
1
Friskkværnet peber
Serrano skinke (ca. 100 g)
8 skiver
Frisk salvie
12 blade
Bagte rodfrugter og champignon
Forårsløg i 1 cm stykker (ca. 150 g)
1½ bundt
Kartofler i både (ca. 500 g)
6
Gule beder i både (ca. 250 g)
4
Champignoner i kvarte
200 g
Rødløg i både (ca. 100 g)
1
Madlavningsfløde
1 dl
Revet tex mex ost
50 g
Lille finthakket fed hvidløg
1
Groft salt
1 tsk
Finthakkede frisk basilikum
½ dl
Hyldeblomsteddike
½ spsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Groft flute
200 g