Bagte rodfrugter med bacon

45 min
Bagte rodfrugter med bacon

Bagte rodfrugter smager bare godt....bagte rodfrugter med bacon smager bare rigtig, rigtig godt.

Ingredienser

300 g Bacon
500 g Skrællede rødbeder i stave (ca. g)
6 Skrællede persillerødder i stave (ca. 500 g)
6 Skrællede gulerødder i stave (ca. 500 g)
10 Kviste af frisk timian
1¼ tsk Groft salt
50 g Hvidløgssmør

Pynt

Kviste af frisk timian

Tilbehør

240 g Rugbrød
25 g Hvidløgssmør

Sådan gør du

  • Skær baconen i tern, kom dem i en lille bradepande og stil den på ovnens rist. Fordel rodfrugterne på en plade med bagepapir. Stik timiankvistene ned mellem rodfrugterne og drys med salt. Steg baconen øverst i ovnen i ca. 20 min. ved 225° - varmluft og rodfrugterne nederst i ca. 35 min. ved 225° - varmluft. Tag baconen ud efter ca. 20 min eller når den er sprød og gylden. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle. Tag de bagte rodfrugter ud af ovnen, træk den tørrede timian af kvistene og bland timian, bacon og fedtstof med rodfrugterne.
  • Kom de bagte rodfrugter med bacon i et fad og server sammen med rugbrød og fedtstof.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-rodfrugter-med-bacon/