Bagte rodfrugter med bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

45 min

Bagte rodfrugter smager bare godt....bagte rodfrugter med bacon smager bare rigtig, rigtig godt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g bacon
  • 500 g skrællede rødbeder i stave
  • 6 skrællede persillerødder i stave (ca. 500 g)
  • 6 skrællede gulerødder i stave (ca. 500 g)
  • 10 kviste af frisk timian
  • 1¼ tsk groft salt
  • 50 g Arla Kærgården® Hvidløg og ramsløg

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

  • 240 g rugbrød
  • 25 g Arla Kærgården® Hvidløg og ramsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær baconen i tern, kom dem i en lille bradepande og stil den på ovnens rist. Fordel rodfrugterne på en plade med bagepapir. Stik timiankvistene ned mellem rodfrugterne og drys med salt. Steg baconen øverst i ovnen og rodfrugterne nederst. Tag baconen ud efter ca. 20 min eller når den er sprød og gylden. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle. Tag de bagte rodfrugter ud af ovnen, træk den tørrede timian af kvistene og bland timian, bacon og fedtstof med rodfrugterne.

Kom de bagte rodfrugter med bacon i et fad og server sammen med rugbrød og fedtstof.

Stegetid for bacon

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Stegetid for rodfrugter

Ca. 35 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 65,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: