Bålsuppe - Minestrone style

Bålsuppe - Minestrone style

60+ min
Minestrone suppe er perfekt bålmad på en kold vinterdag. Bålsuppen er nem at lave og du kan bruge præcis de grøntsager, du har i køleskabet. Bålsuppe kræver en gammel gryde, en rist og et bål - og så har du her opskriften på en rigtig hyggelig vinteraktivitet.

Sådan gør du

Minestrone over bål
  • Kom bacontern i en stor gryde og steg til de er sprøde. Tag ternene op - lad fedtet blive i gryden.
  • Steg løg, hvidløg og de blandede grøntsager i ca. 5 min.
  • Tilsæt kartoffeltern, bouillon, hakkede tomater, timian, paprika, salt og peber og lad suppen koge 10-15 min. eller til grøntsagerne er næsten møre.
  • Tilsæt suppehorn og bønner og kog i yderligere ca. 3 min. Smag suppen til.
Topping
  • Bland de sprøde bacontern med ost og persille.
  • Server den varme suppe med osteblanding og fraiche.

Hvis du bruger pasta, der er større end suppehorn, skal de koge ca. 10 min.

Energiindhold for hele retten:

9467 kJ / 2263 kcal

Næringsindhold pr. 100g

284 kJ / 68 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 21,5 % 3,6 g
Kulhydrat: 32,7 % 5,5 g
Fedt: 45,8 % 3,5 g
Mere inspiration

Er der mere plads over bålet kan dette madbrød måske friste?

Relateret video
Minestronesuppe

Vidste du, at du gerne må lave et bål på de danske strande? Eller i de bålhytter der findes rundt omkring i Danmark? Mad over bål er en hyggelig og sjov udeaktivitet at lave sammen med sine børn https://www.arla.dk/madlojer/#balsuppe Se med, når Britta og hendes børn laver bålsuppe – og få tips og tricks fra bålekspert Jakob Nusbaum.

Ingredienser

Minestrone over bål
200 g Bacon i tern
2 Løg i tern (ca. 100 g)
2 Hakkede fed hvidløg
500 g Blandede grøntsager i mindre stykker (fx gulerod, selleri, pastinak, porre, fennikel, græskar)
2 Kartofler i tern (ca. 150 g)
1¼ liter Grøntsagsbouillon (eller vand og en bouillonterning)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
5 stilke Frisk timian
1 spsk Mild paprika
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
75 g Tørret pasta, fx suppehorn
1 dåse Hvide eller brune bønner i chilisauce (ca. 400 g)
Topping
100 g Revet cheddar- og maasdammerost eller anden revet ost
1 dl Grofthakket top af grøntsager eller bredbladet persille
1 dl Fraiche eller andet syrnet produkt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk