Bålsuppe - Minestrone style
2 timer 5 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Minestrone suppe er perfekt bålmad på en kold vinterdag. Bålsuppen er nem at lave og du kan bruge præcis de grøntsager, du har i køleskabet. Bålsuppe kræver en gammel gryde, en rist og et bål - og så har du her opskriften på en rigtig hyggelig vinteraktivitet.
Ingredienser
Minestrone over bål
200 g
Bacon i tern
|
---|
2
Løg i tern (ca. 100 g)
|
|
---|---|
2
Hakkede fed hvidløg
|
|
500 g
Blandede grøntsager i mindre stykker (fx gulerod, selleri, pastinak, porre, fennikel, græskar)
|
|
2
Kartofler i tern (ca. 150 g)
|
|
1¼ liter
Grøntsagsbouillon (eller vand og en bouillonterning)
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
1 spsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
75 g
Tørret pasta, fx suppehorn
|
|
---|---|
1 dåse
Hvide eller brune bønner i chilisauce (ca. 400 g)
|
Topping
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost eller anden revet ost
|
|
---|---|
1 dl
Grofthakket top af grøntsager eller bredbladet persille
|
|
1 dl
Fraiche eller andet syrnet produkt
|
Sådan gør du
Minestrone over bål
Topping
Hvis du bruger pasta, der er større end suppehorn, skal de koge ca. 10 min.
Relateret video
Minestronesuppe
Vidste du, at du gerne må lave et bål på de danske strande? Eller i de bålhytter der findes rundt omkring i Danmark? Mad over bål er en hyggelig og sjov udeaktivitet at lave sammen med sine børn https://www.arla.dk/madlojer/#balsuppe Se med, når Britta og hendes børn laver bålsuppe – og få tips og tricks fra bålekspert Jakob Nusbaum.
