Suppen kan laves med skvalderkål, persille, spinat eller grønkål i stedet for brændenælder. Suppen kan blendes til en glat, cremet og lysegrøn suppe. Prøv også at tilsætte grøntsager til suppen eller server den med fx brødcroutoner eller stegt bacon.
8393 kJ / 2006 kcal
381 kJ / 91 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 10,8 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 44,2 % | 9,9 g |
Fedt: | 45 % | 4,6 g |
Se hvordan du laver brændenældesuppe, som slet ikke brænder. Brændenælder findes sommeren over i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne. Server suppen med brød, brændenældepesto og en god skive ost.
25 g
Smør
|
|
---|---|
3
Finthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
500 g
Vaskede små nye kartofler i tern
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
---|---|
10 stilke
Brændenælder, bladene heraf (ca. 30 g)
|
4 skiver
Rugbrød
|
|
---|---|
4 spsk
Brændenælde- eller basilikumpesto
|
|
4 skiver
Ost, fx skæreost
|