Brændenældesuppe

Brændenældesuppe

Skøn og nem brændenældesuppe som slet ikke brænder! Brændenælder vokser forår og sommer i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne. Server suppen med brød, brændenældepesto og en god skive ost.
https://www.arla.dk/opskrifter/brandenaldesuppe/

Sådan gør du

Brændenældesuppe
  • Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg løg og hvidløg ved lav varme i ca. 5 min. - eller til de er klare.
  • Tilsæt kartofler, bouillon, salt og peber og kog under låg i ca. 10 min. til kartoflerne er møre.
  • Skyl brændenældebladene godt og hak dem fint (brug handsker).
  • Tilsæt dem til suppen sammen med fløde og kog suppen i yderligere ca. 2 min. Smag den til.
  • Server suppen med rugbrød, pesto og ost.

Suppen kan laves med skvalderkål, persille, spinat eller grønkål i stedet for brændenælder. Suppen kan blendes til en glat, cremet og lysegrøn suppe. Prøv også at tilsætte grøntsager til suppen eller server den med fx brødcroutoner eller stegt bacon.

Energiindhold for hele retten:

8393 kJ / 2006 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,8 % 2,4 g
Kulhydrat: 44,2 % 9,9 g
Fedt: 45 % 4,6 g
Relateret video
Brændenældesuppe

Se hvordan du laver brændenældesuppe, som slet ikke brænder. Brændenælder findes sommeren over i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne. Server suppen med brød, brændenældepesto og en god skive ost.

Ingredienser

Brændenældesuppe
25 g Smør
3 Finthakkede løg (ca. 225 g)
2 Finthakkede fed hvidløg
500 g Vaskede små nye kartofler i tern
1 liter Grøntsagsbouillon
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
10 stilke Brændenælder, bladene heraf (ca. 30 g)
Tilbehør
4 skiver Rugbrød
4 spsk Brændenælde- eller basilikumpesto
4 skiver Ost, fx skæreost