Brændenældesuppe

Brændenældesuppe

Skøn og nem brændenældesuppe som slet ikke brænder! Brændenælder vokser forår og sommer i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne. Server suppen med brød, brændenældepesto og en god skive ost.

Sådan gør du

Brændenældesuppe
  • Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg løg og hvidløg ved lav varme i ca. 5 min. - eller til de er klare.
  • Tilsæt kartofler, bouillon, salt og peber og kog under låg i ca. 10 min. til kartoflerne er møre.
  • Skyl brændenældebladene godt og hak dem fint (brug handsker).
  • Tilsæt dem til suppen sammen med fløde og kog suppen i yderligere ca. 2 min. Smag den til.
  • Server suppen med rugbrød, pesto og ost.
Variation

Suppen kan laves med skvalderkål, persille, spinat eller grønkål istedet for brændenælder. Suppen kan blendes til en glat, cremet og lysegrøn suppe. Prøv også at tilsætte grøntsager til suppen eller server den med fx brødcroutoner eller stegt bacon.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8430 kJ / 2015 kcal

Næringsindhold pr. 100g

383 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,7 % 2,4 g
Kulhydrat: 44 % 9,9 g
Fedt: 45,3 % 4,7 g
Mere inspiration

Prøv at lave pesto af brændenælder

Relateret video
Brændenældesuppe

Se hvordan du laver brændenældesuppe, som slet ikke brænder. Brændenælder findes sommeren over i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne. Server suppen med brød, brændenældepesto og en god skive ost.

Ingredienser

Brændenældesuppe
Smør
25 g
Finthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
3
Finthakkede fed hvidløg
2
Vaskede små nye kartofler i tern
500 g
Grøntsagsbouillon
1 liter
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Piskefløde
½ dl
Brændenælder - bladene heraf (ca. 30 g)
10 stilke
Tilbehør
Rugbrød
4 skiver
Brændenælde- eller basilikumpesto
4 spsk
Ost, fx skæreost
4 skiver