Madbrød bagt over bål

Madbrød bagt over bål

30 min
Et flot fladbrød , der er nemt at bage på en bålpande. Det passer godt som tilbehør til fx supper eller gryderetter.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og tilsæt mælken.
  • Hæld blandingen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 4 stykker og form dem til runde, flade brød på ca. 15 cm i diameter.
  • Kom ¼ del af olien på en varm bålpande og bag et brødet ca. 2 min. på hver side. Gentag med resten.

Lav brødene til ostebrød ved at trykke revet ost, ostetern eller salatost ned i brødet lige inden det vendes og bager bager færdig på den anden side. Brødene kan også bages med forskellige friske krydderurter, som trykkes ned i dejen, før brødet vendes.

Energiindhold for hele retten:

4829 kJ / 1154 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1131 kJ / 270 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 9,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 60,3 % 40,1 g
Fedt: 30,2 % 9,3 g
Relateret video
Madbrød bagt over bål

Et flot fladbrød , der er nemt at bage på en bålpande. Det passer godt som tilbehør til fx supper eller gryderetter.

Ingredienser

25 g Smør
1½ dl Mælk
225 g Sigtemel eller hvedemel (ca. 4 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
1 spsk Rapsolie - til stegning
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk