Kanelsnurre-snobrød med lækker glasur

Kanelsnurre-snobrød med lækker glasur

60+ min
De fleste snobrød fås i salte udgaver, men her får du en dessertvariant, og den er altså virkelig lækker. Du kan bruge din almindelige snobrødsdej og blot smøre remonce indeni. Bag dem gyldne og sprøde over gløderne, og kom så glasur på. Tjek, hvordan du holder remoncen inde i snobrødet i fremgangsmåden – der er ret smart. Husk at tænde bål i god tid, for snobrød skal bages over gløder og ikke over ild.
https://www.arla.dk/opskrifter/kanelsnurre-snobrod/

Sådan gør du

Snobrødsdej
  • Smelt smørret i en gryde - tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
  • Kom den lune mælkeblanding i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen blank og smidig.
  • Del dejen i 6 stykker og form dem til boller.
  • Stil bollerne tildækkede til hævning og lad dem hæve 15-30 min.
Remonce
  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.
Glasur
  • Rør flormelis og vand sammen.
Sådan former og bager du kanelsnurre-snobrød
  • Rul en bolle ud til en lille aflang "pizza".
  • Smør 1/6 af remoncen på dejen i et tyndt lag og rul dejpladen sammen som en roulade.
  • Rul rouladen til ca. dobbelt længde så den bliver til en lang pølse.
  • Stop inden dejen bliver så tynd, at der går "hul" - remoncen skal blive inde i dejen.
  • Sno pølsen omkring en pind (sørg for at at dejen sidder godt fast). Slut af med at give snobrødet et klem for oven og for neden.
  • Gentag med de resterende 5 boller.
  • Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
  • Snobrødene er færdige, når de let kan trækkes af pinden.
  • Kom glasur på snobrødene og nyd dem lune.

Snobrødsdejen kan laves dagen i forvejen blot du reducerer mængden af gær til ca. 7 gram. Du kan bruge alle slags syrnede mejeriprodukter, det er mælkesyrebakterierne der er godt for dejen. Glasur i farver kan du lave med kakao eller med hibiscus te.

Energiindhold for hele retten:

11753 kJ / 2809 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1236 kJ / 295 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 6,9 % 5 g
Kulhydrat: 64,7 % 47 g
Fedt: 28,4 % 9,5 g
Mere inspiration

Lyst til flere søde sager på bål?

Relateret video
Kanel-snobrød

Ingredienser

Snobrødsdej
25 g Smør
1½ dl Mælk
25 g Gær
1 dl Syrnet mejeriprodukt, fx A38 naturel
250 g Hvedemel
125 g Fuldkornshvedemel
1 tsk Groft salt
Remonce
75 g Blødt smør
75 g Brun farin
1 spsk Stødt kanel
Glasur
100 g Flormelis
1 spsk Vand