Chili con carne - lavet over bål

Chili con carne - lavet over bål

30 min
Chili con carne er nem bålmad. De fleste ingredienser kommes i gryden på én gang og så skal retten bare stå og simre. Server fx med grillede majskolber og madbrød bagt over bål.

Sådan gør du

  • Kom olien i en varm støbejernsgryde.
  • Brun kødet under omrøring – pas på det ikke brænder på! Tilsæt løg, hvidløg, paprika og spidskommen og steg i yderligere ca. 2 minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og kog retten i ca. 20 min. – rør ofte. Smag til.
  • Server chili con carnen med cremefraiche og brød.

Du kan undlade de hele chilipebre eller erstatte dem med chilipulver, chiliflager eller cayennepeber. Tilsæt evt. flere grøntsager til retten, fx gulerod, squash, aubergine og lign.

Energiindhold for hele retten:

8801 kJ / 2103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 31,4 % 6,4 g
Kulhydrat: 33,7 % 6,9 g
Fedt: 34,9 % 3,3 g
Relateret video
Chili con carne - lavet over bål

Sådan laver du nemt chili con carne over bål. De fleste ingredienser kommes i gryden på én gang og så skal retten bare stå og simre. Server fx med grillede majskolber og madbrød bagt over bål.

Ingredienser

Chili con carne
1 spsk Rapsolie
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Stærk paprika
2 tsk Stødt spidskommen
2 dåser Bønner i chilisauce
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
2 dl Vand
3 Hele røde chilipebre
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
evt. 15 g Mørk chokolade, ca. 80%
Tilbehør
2½ dl Creme fraiche
Tyrkiske brød eller naanbrød