Du kan undlade de hele chilipebre eller erstatte dem med chilipulver, chiliflager eller cayennepeber. Tilsæt evt. flere grøntsager til retten, fx gulerod, squash, aubergine og lign.
8801 kJ / 2103 kcal
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 31,4 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 33,7 % | 6,9 g |
Fedt: | 34,9 % | 3,3 g |
Sådan laver du nemt chili con carne over bål. De fleste ingredienser kommes i gryden på én gang og så skal retten bare stå og simre. Server fx med grillede majskolber og madbrød bagt over bål.
Rapsolie
|
1 spsk |
---|---|
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
500 g |
Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
|
2 |
Små finthakkede fed hvidløg
|
2 |
Stærk paprika
|
2 tsk |
Stødt spidskommen
|
2 tsk |
Bønner i chilisauce
|
2 dåser |
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
1 dåse |
Vand
|
2 dl |
Hele røde chilipebre
|
3 |
Koncentreret tomatpuré
|
1 spsk |
Groft salt
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Mørk chokolade (ca. 70% kakao)
|
evt. 15 g |
2½ dl | |
Tyrkiske brød eller naanbrød
|