Er du glad for at bruge bønner i madlavningen, så tilbered en stor portion af tørrede, udblødte bønner og frys ned i mindre portioner. Du kan justere styrken på retten ved at vælge en chili, der er mere eller mindre stærk.
Chili con carne kan sagtens tilberedes dagen før - men vær opmærksom på at chilien smager af mere dagen efter.
8385 kJ / 2004 kcal
376 kJ / 90 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 29 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 44,6 % | 9,9 g |
Fedt: | 26,4 % | 2,7 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
10 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
1 dåse
Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
3
Gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
240 g
Lune fladbrød
|