Er du glad for at bruge bønner i madlavningen, så tilbered en stor portion af tørrede, udblødte bønner og frys ned i mindre portioner. Du kan justere styrken på retten ved at vælge en chili, der er mere eller mindre stærk.
Chili con carne kan sagtens tilberedes dagen før - men vær opmærksom på at chilien smager af mere dagen efter.
8913 kJ / 2130 kcal
383 kJ / 91 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 31,4 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 41,9 % | 9,4 g |
Fedt: | 26,7 % | 2,8 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
10 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
1 dåse
Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
3
Gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
240 g
Lune fladbrød
|