Chili con carne med oksekød, bønner og cremefraiche
  • Arla
  • Opskrifter
  • Chili con carne med oksekød, bønner og cremefraiche

Chili con carne med oksekød, bønner og cremefraiche

30 min
Fryseegnet
Nem chili con carne og alligevel helt klassisk med hakket oksekød og bønner. Som oprindeligt består en simpel chili con carne af få ingredienser, og kræver til gengæld lidt planlægning og tid. Men når du bruger kidneybønner på dåse, så kan du lave lækker chili con carne på kun 30 minutter - perfekt når det skal gå stærkt. Giver du din chili con carne gas med chilien, er det skønt med den kølende cremefraiche på toppen.

Sådan gør du

Chili con carne
  • Lad smørret blive varmt i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen og chili og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Tilsæt tomat, kidneybønner, gulerødder og salt og lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Smag til og tilsæt evt. ekstra chili.
  • Server chili con carne i skåle med cremefraiche og lune fladbrød.

Er du glad for at bruge bønner i madlavningen, så tilbered en stor portion af tørrede, udblødte bønner og frys ned i mindre portioner. Du kan justere styrken på retten ved at vælge en chili, der er mere eller mindre stærk.

Chili con carne kan sagtens tilberedes dagen før - men vær opmærksom på at chilien smager af mere dagen efter.

Energiindhold for hele retten:

8913 kJ / 2130 kcal

Næringsindhold pr. 100g

383 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 31,4 % 7,1 g
Kulhydrat: 41,9 % 9,4 g
Fedt: 26,7 % 2,8 g
Mere inspiration

Prøv gerne en kødfri variation af din chili næste gang... Chili con - eller Chili sin carne - hvad smager mon bedst?

Chili sin carne
30 min
Chili sin carne
(140)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Chili con carne
10 g Smør
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Stødt spidskommen
2 spsk Finthakket rød chilipeber
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
1 dåse Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
3 Gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt
Tilbehør
1½ dl Creme fraiche
240 g Lune fladbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk