Prøv gerne en kødfri variation af din chili næste gang... Chili con - eller Chili sin carne - hvad smager mon bedst?
Er du glad for at bruge bønner i madlavningen, så tilbered en stor portion af tørrede, udblødte bønner og frys ned i mindre portioner. Du kan justere styrken på retten ved at vælge en chili, der er mere eller mindre stærk.
Chili con carne kan sagtens tilberedes dagen før - men vær opmærksom på at chilien smager af mere dagen efter.
8913 kJ / 2130 kcal
383 kJ / 91 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 31,4 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 41,9 % | 9,4 g |
Fedt: | 26,7 % | 2,8 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Smør
|
10 g |
---|---|
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
500 g |
Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
|
2 |
Små finthakkede fed hvidløg
|
2 |
Stødt spidskommen
|
2 tsk |
Finthakket rød chilipeber
|
2 spsk |
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
2 dåser |
Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
|
1 dåse |
Gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
|
3 |
Groft salt
|
1 tsk |
1½ dl | |
Lune fladbrød
|
240 g |