Nem chili con carne og alligevel helt klassisk med hakket oksekød og bønner. Som oprindeligt består en simpel chili con carne af få ingredienser, og kræver til gengæld lidt planlægning og tid. Men når du bruger kidney bønner på dåse, så kan du lave lækker chili con carne på kun 30 minutter - perfekt når det skal gå stærkt. Giver du din chili con carne gas med chilien, er det skønt med den kølende cremefraiche på toppen.
Prøv gerne en kødfri variation af din chili næste gang... Chili con - eller Chili sin carne - hvad smager mon bedst?
Er du glad for at bruge bønner i madlavningen, så tilbered en stor portion af tørrede, udblødte bønner og frys ned i mindre portioner. Du kan justere styrken på retten ved at vælge en chili, der er mere eller mindre stærk. Chili con carne kan sagtens tilberedes dagen før - men vær opmærksom på at chilien smager af mere dagen efter.
9109 kJ / 2177 kcal
391 kJ / 93 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 30,5 % | 7 g |
Kulhydrat: | 39,8 % | 9,2 g |
Fedt: | 29,7 % | 3,1 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.