Syltede chilier

Syltede chilier

30 min
Syltede chilier er en smagfuld oplevelse - og en meget praktisk måde at opbevare sine chilier på. Denne opskrift på syltede chillier er både hurtig og nem - og du vil opleve at syltningen giver chilierne en anderledes, ny og syrlig smag. Den syrlighed som syltningen tilfører giver godt modspil til de stærke chilier. Har du mange chili kan det være svært at følge med - så prøv at sylte dem - bland gerne de forskellige styrker og farver og følg, hvordan smagen udvikler sig over tid. Server chilierne som tilbehør til - eller som ingrediens i dine retter.
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-chilier/

Sådan gør du

  • Prik de vaskede chilier med en kødnål eller lignende, så syltelagen kan trænge ind i chilierne.
  • Vend dem med salt og lad dem trække i ca. 15 min.
  • Kog imens eddike og sukker op.
  • Kom chilierne på skoldede og atamon-skyllede glas, og hæld den kogende lage over.
  • Chilierne er klar efter et par dage. Opbevar de syltede chilier på køl.

Tilsæt mere smag til dine syltede chilier, prøv fx med limeblade og/eller citrongræs, eller måske du er mere til ingefær, spidskommenfrø og korianderfrø. Begge dele giver chilierne en helt ny smagsdimension. Smagen udvikles over tid - og anvender du chili af forskellig styrke, vil de også tage smag af hinanden.

Energiindhold for hele retten:

2393 kJ / 572 kcal

Næringsindhold pr. 100g

276 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 10,8 % 1,8 g
Kulhydrat: 86,9 % 14,1 g
Fedt: 2,3 % 0,2 g

Ingredienser

750 g Rengjorte friske chilier, gerne blandede i farver og styrke
1 spsk Fint salt
1 liter Eddike
750 g Sukker