Syltede chilier
&format=webp)
Syltede chilier er en smagfuld oplevelse - og en meget praktisk måde at opbevare sine chilier på. Denne opskrift på syltede chillier er både hurtig og nem - og du vil opleve at syltningen giver chilierne en anderledes, ny og syrlig smag. Den syrlighed som syltningen tilfører giver godt modspil til de stærke chilier. Har du mange chili kan det være svært at følge med - så prøv at sylte dem - bland gerne de forskellige styrker og farver og følg, hvordan smagen udvikler sig over tid. Server chilierne som tilbehør til - eller som ingrediens i dine retter.
Ingredienser
750 g
Rengjorte friske chilier, gerne blandede i farver og styrke
|
|
---|---|
1 spsk
Fint salt
|
|
1 liter
Eddike
|
|
750 g
Sukker
|
Sådan gør du
Tilsæt mere smag til dine syltede chilier, prøv fx med limeblade og/eller citrongræs, eller måske du er mere til ingefær, spidskommenfrø og korianderfrø. Begge dele giver chilierne en helt ny smagsdimension. Smagen udvikles over tid - og anvender du chili af forskellig styrke, vil de også tage smag af hinanden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2393 kJ / 572 kcal
Næringsindhold pr. 100g
276 kJ / 66 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 10,8 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 86,9 % | 14,1 g |
Fedt: | 2,3 % | 0,2 g |
