Pico de gallo
Pico de gallo kan ved første øjekast ligne en klassisk tomatsalsa, men den adskiller sig ved altid at bestå af friske grøntsager, hvilket gør salsaen lidt crunchy. Pico de gallo laves traditionelt af friske tomater, løg og grønne pebre, der hakkes groft og smages til med limesaft, salt og frisk koriander. Pico de gallo passer rigtig godt som tilbehør til tacos og nachos – eller som en lækker, frisk dip til tortillachips. En enkel og skøn måde at bringe et strejf af Mexico ind på middagsbordet🍅🌶️
Ingredienser
|
400 g
Cherrytomater
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket salatløg
|
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
|
2 dl
Grofthakket frisk koriander
|
|
|
2
Limefrugter - skal og saft heraf
|
|
|
5
Grofthakkede padrón pebre (ca. 75 g)
|
|
|
½
Finthakket grøn chilipeber
|
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|
1½
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Server fx med
|
Tortillachips med salt, evt. hjemmelavede (se tip)
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hjemmelavede tortillachips: skær tortillas i trekanter, pensl dem med olie, drys med salt og bag dem ca. 5 min. i ovnen ved 200°.
Næringsindhold
Energiindhold:
1659 kJ / 396 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 7,2 g |
| Protein: | 7 g |
| Fedt: | 27 g |
| Kulhydrat: | 31,8 g |