Grønlangkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

20 min

Grønlangkål hører julen til og er en fast del af julefrokostbordet i mange familier. Denne opskrift på grønlangkål har en dejlig og balanceret smag, den passer godt sammen med brunede kartofler og en god juleskinke.

Ingredienser

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min. Tilsæt flødefraiche og bring blandingen i kog. Vrid grønkålen godt for væske og vend den i sammen med sukker, salt og peber. Kog grønlangkålen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Tips

I stedet for frossen grønkål kan du bruge frisk finthakket grønkål. Server fx brunede kartofler til!

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 78 %

Print

Kilde: