Grønlangkål

20 min
Grønlangkål

Grønlangkål hører julen til og er en fast del af julefrokostbordet i mange familier. Denne grønlangkål er nem at lave, er helt enkel og har en god smag. Hjemmelavet grønlangkål passer godt til brunede kartofler, til en god juleskinke og til medisterpølse.

Ingredienser

Grønlangkål

25 g Smør
2½ spsk Hvedemel
¼ liter Piskefløde
450 g Frossen, hakket grønkål - optøet
½ tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
½ tsk Stødt hvid peber

Sådan gør du

Grønlangkål

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
  • Hæld fløde i og bring blandingen i kog.
  • Vrid grønkålen godt for væske og vend den i sammen med sukker, salt og peber.
  • Kog grønlangkålen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til og server.

I stedet for frosset grønkål kan du bruge frisk finthakket grønkål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5084 kJ / 1215 kcal

Næringsindhold pr. 100g

674 kJ / 161 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,6 % 2,2 g
Kulhydrat: 11,7 % 4,7 g
Fedt: 82,7 % 15,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gronlangkal/