Grønlangkål

Grønlangkål

20 min
Grønlangkål hører julen til og er en fast del af julefrokostbordet i mange familier. Denne grønlangkål er nem at lave, er helt enkel og har en god smag. Hjemmelavet grønlangkål passer godt til brunede kartofler, til en god juleskinke og til medisterpølse.

Sådan gør du

Grønlangkål
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
  • Hæld fløde i og bring blandingen i kog.
  • Vrid grønkålen godt for væske og vend den i sammen med sukker, salt og peber.
  • Kog grønlangkålen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til og server.
Mere inspiration

Denne skinke vil smage skønt til grønlangkålen.

Velbekomme!
Tip

I stedet for frosset grønkål kan du bruge frisk finthakket grønkål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5269 kJ / 1259 kcal

Næringsindhold pr. 100g

699 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,4 % 2,2 g
Kulhydrat: 11,3 % 4,7 g
Fedt: 83,3 % 15,7 g

Ingredienser

Grønlangkål
Smør
25 g
Hvedemel
2½ spsk
¼ liter
Frossen, hakket grønkål - optøet
450 g
Sukker
½ tsk
Groft salt
¾ tsk
Hvid peber
½ tsk