Juleskinke med sennepsgratinering

Juleskinke med sennepsgratinering

60+ min
Kombinationen af skinke og sennep er skøn - server den med hvidkålssalat eller stuvet grønkål og brune kartofler.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn.

Gratinering:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del. Steg skinken nederst i ovnen. Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst. Lad den køle af og fjern nettet og sværen.
Sennepsratinering
  • Læg den afkølede skinke i et ovnfast fad. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø lidt rasp over. Stil skinken i ovnen til den har fået en fin farve. Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.

Du kan også stege stegen indpakket i alufolie ved 175° - traditionel ovn.

Skinken kan serveres sammen med hvidkålssalat, stuvet spinat, stuvet grønkål, coleslaw eller brunede kartofler.

Energiindhold for hele retten:

2056 kJ / 491 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1099 kJ / 263 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,2 % 7,2 g
Kulhydrat: 54,8 % 35,5 g
Fedt: 34 % 10,1 g
Mere inspiration

Prøv at servere brunede kartofler til juleskinken.

Brunede kartofler
60+ min
Brunede kartofler
(292)

Ingredienser

1 Røget skinke
Sennepsgratinering
1 dl Sennep
1½ spsk Sukker
2 Æggeblommer
4½ spsk Rasp