Juleskinke med sennepsgratinering

Bedømmelse

(8 vurderinger)

60+ min

Kombinationen af skinke og sennep er skøn - server den med hvidkålssalat eller stuvet grønkål og brune kartofler.

Ingredienser

Bufferet til 25 personer

Opskriften gælder for 1 portion

  • 1 skinke (ca. 2 kg)

Sennepsgratinering

  • 1 dl sennep
  • 1½ spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 4½ spsk rasp

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del. Steg skinken nederst i ovnen. Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst. Lad den køle af og fjern nettet og sværen.

Sennepsratinering

Læg den afkølede skinke i et ovnfast fad. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø lidt rasp over. Stil skinken i ovnen til den har fået en fin farve. Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.

Stegetid

Ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tilberedningstip

Du kan også stege stegen indpakket i alufolie ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Skinken kan serveres sammen med hvidkålssalat, stuvet spinat, stuvet grønkål, coleslaw eller brunede kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 6 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde: