Juleskinke med sennepsgratinering

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Kombinationen af skinke og sennep er skøn - server den med hvidkålssalat eller stuvet grønkål og brune kartofler.

Ingredienser

Bufferet til 25 personer

Opskriften gælder for 1 portion

  • 1 skinke (ca. 2 kg)

Sennepsgratinering

  • 1 dl sennep
  • 1½ spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 4½ spsk rasp

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del. Steg skinken nederst i ovnen. Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst. Lad den køle af og fjern nettet og sværen.

Sennepsratinering

Læg den afkølede skinke i et ovnfast fad. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø lidt rasp over. Stil skinken i ovnen til den har fået en fin farve. Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.

Stegetid

Ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tilberedningstip

Du kan også stege stegen indpakket i alufolie ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Skinken kan serveres sammen med hvidkålssalat, stuvet spinat, stuvet grønkål, coleslaw eller brunede kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 6 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: