Ostetoast med skinke og sauerkraut

Ostetoast med skinke og sauerkraut

30 min
Fermenterede grøntsager er hot i tiden. Her er det kål sammen med lækker skinke og kraftfuld sennep.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/ostetoast-med-skinke-og-sauerkraut/

Sådan gør du

  • Smør brødskiverne med sennep på den ene side. Fordel på rugbrødsskiverne - med sennep, skinke, kål og ost. Læg den grove brødskive - med sennep, på toppen og kom dem i en toaster, 1 eller 2 af gangen i ca. 4 min. - til de er sprøde og lækre og osten er smeltet.
Æble- og valnøddesalat
  • Rist valnødderne i en pande ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Vend dem sammen med salat, æble, salt og peber og server sammen med de lune toast med skinke og kål.
Energiindhold for hele retten:

7504 kJ / 1793 kcal

Næringsindhold pr. 100g

605 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 21,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 47,2 % 16,8 g
Fedt: 31,2 % 5,1 g

Ingredienser

4 skiver Fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)
4 skiver Groft brød (ca. 200 g)
1½ spsk Dijonsennep
4 skiver Kogt, røget skinke, fx landskinke (ca. 100 g)
200 g Surkål eller sauerkraut
140 g Revet mozzarellaost
Æble- og valnøddesalat
25 g Grofthakkede valnøddekerner
200 g Fintstrimlet romainesalat
1 Æble i tynde skiver (ca. 150 g)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber