Svampetoast

Svampetoast

20 min
Denne svampetoast er en lidt anderledes og meget delikat vegetarisk toast med stegte svampe, cremefraichedressing og smeltet ost med jalapenos i. En nem og hurtig svampetoast som imponerer på smag. Er du mere til en mild og klassisk svampetoast - så skift osten ud med en mildere udgave.

Sådan gør du

Cremefraichedressing
  • Rør cremefraiche, citronsaft, sukker og peber sammen.
Svampetoast
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og timiankvist i ca. 2 min.
  • Tilsæt champignoner og steg ved kraftig varme ca. 5 min - til de er gyldne og tørre.
  • Tilsæt hvidløg og salt og steg videre ved jævn varme i ca. 2 min. Fjern timiankvisten.
  • Smør brødskiverne med smør på den ene side.
  • Læg brødene sammen, med smørsiden ud af, med ost, champignonblanding og cremefraichedressing.
  • Lad en toastmaskine blive godt varm og rist toasten ca. 5 min - til den er gylden og osten er smeltet. Server den varm.
Variation

Der er masser af smag i osten med jalapeno - men har du lyst til endnu mere styrke, kan du komme chili i svampeblandingen. Og er du til en mere klassisk blid svampetoast kan du udskifte jalapeno osten med en skive ost af valgfri styrke.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2099 kJ / 502 kcal

Næringsindhold pr. 100g

860 kJ / 206 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 13,7 % 6,9 g
Kulhydrat: 43,6 % 22 g
Fedt: 42,7 % 9,9 g
Mere inspiration

Dejlig vegetarret med masser af smag og fylde.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Cremefraichedressing
Fraiche
¼ dl
Friskpresset citronsaft
½ tsk
Sukker
½ tsk
Friskkværnet peber
Svampetoast
Smør
5 g
Zittauerløg (ca. 20 g)
¼
Friske timiankviste
1 stilk
Champignoner i skiver
50 g
Lille fed hvidløg
1
Groft salt
¼ tsk
Grovbrød
2 skiver
Smør
5 g
Havarti ost
2 skiver