Svampetoast

20 min
Svampetoast

Denne svampetoast er en lidt anderledes og meget delikat vegetarisk toast med stegte svampe, cremefraichedressing og smeltet ost med jalapenos i. En nem og hurtig svampetoast som imponerer på smag. Er du mere til en mild og klassisk svampetoast - så skift osten ud med en mildere udgave.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Cremefraichedressing

¼ dl Creme fraiche 38%
½ tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Sukker
Friskkværnet peber

Svampetoast

5 g Smør
¼ Løg (ca. 20 g)
1 stilk Frisk timian
50 g Champignoner i skiver
1 Lille fed hvidløg
¼ tsk Groft salt
2 skiver Grovbrød
5 g Smør
2 skiver Havarti ost

Sådan gør du

Cremefraichedressing

  • Rør cremefraiche, citronsaft, sukker og peber sammen.

Svampetoast

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og timiankvist i ca. 2 min.
  • Tilsæt champignoner og steg ved kraftig varme ca. 5 min - til de er gyldne og tørre.
  • Tilsæt hvidløg og salt og steg videre ved jævn varme i ca. 2 min. Fjern timiankvisten.
  • Smør brødskiverne med smør på den ene side.
  • Læg brødene sammen, med smørsiden ud af, med ost, champignonblanding og cremefraichedressing.
  • Lad en toastmaskine blive godt varm og rist toasten ca. 5 min - til den er gylden og osten er smeltet. Server den varm.

Der er masser af smag i osten med jalapeno - men har du lyst til endnu mere styrke, kan du komme chili i svampeblandingen. Og er du til en mere klassisk blid svampetoast kan du udskifte jalapeno osten med en skive ost af valgfri styrke.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2396 kJ / 573 kcal

Næringsindhold pr. 100g

962 kJ / 230 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 11,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 38 % 21,5 g
Fedt: 50,4 % 13,1 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/svampetoast/