Svampesauce
15 min
•
Skøn svampesauce med kantareller og markchampignon, men den kan også tilberedes med blanding af andre forskellige svampe. Svampesauce med fløde går du aldrig helt galt i byen med - og slet ikke når den som her er smagt til med portvin. Nyd en cremet svampesauce - du har en skøn opskrift her.
Ingredienser
Svampesauce
300 g
Svampe, fx markchampignoner og kantareller
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
½ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
|
2 spsk
Tør, hvid portvin
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Svampesauce
Svampesaucen kan tilberedes med en slags svampe - eller en blanding. Svampesaucen kan tilsættes løg og/eller chili, hvis du har lyst til en lidt mere spicy smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8582 kJ / 2051 kcal
Næringsindhold pr. 100g
879 kJ / 210 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 3,9 % | 2 g |
Kulhydrat: | 7,3 % | 3,8 g |
Fedt: | 87,1 % | 20,7 g |
Alkohol: | 1,7 % |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.