Svampesauce

15 min
Svampesauce

Skøn svampesauce med kantareller og markchampignon, men den kan også tilberedes med blanding af andre forskellige svampe. Svampesauce med fløde går du aldrig helt galt i byen med - og slet ikke når den som her er smagt til med portvin. Nyd en cremet svampesauce - du har en skøn opskrift her.

Ingredienser

Svampesauce

300 g Svampe, fx markchampignoner og kantareller
25 g Smør
1 dl Grøntsagsbouillon
½ liter Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Saucejævner
2 spsk Tør, hvid portvin
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Svampesauce

  • Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
  • Smelt smørret i en pande, men uden at det bruner.
  • Svits svampene i ca. 1 min. og hæld dem i en gryde (tag evt. nogle fra til pynt).
  • Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog.
  • Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med portvin, salt og peber.

Svampesaucen kan tilberedes med en slags svampe - eller en blanding. Svampesaucen kan tilsættes løg og/eller chili, hvis du har lyst til en lidt mere spicy smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8582 kJ / 2051 kcal

Næringsindhold pr. 100g

879 kJ / 210 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 3,9 % 2 g
Kulhydrat: 7,3 % 3,8 g
Fedt: 87,1 % 20,7 g
Alkohol: 1,7 %
Relateret video Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

https://www.arla.dk/opskrifter/svampesauce/