Svampesauce

Svampesauce

15 min
Skøn svampesauce med kantareller og markchampignon, men den kan også tilberedes med blanding af andre forskellige svampe. Svampesauce med fløde går du aldrig helt galt i byen med - og slet ikke når den som her er smagt til med portvin. Nyd en cremet svampesauce - du har en skøn opskrift her.

Sådan gør du

Svampesauce
  • Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
  • Smelt smørret i en pande, men uden at det bruner.
  • Svits svampene i ca. 1 min. og hæld dem i en gryde (tag evt. nogle fra til pynt).
  • Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog.
  • Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med portvin, salt og peber.
Mere inspiration

Når det bugner med svampe, er det også lækkert med svamperisotto.

Svamperisotto
45 min
Svamperisotto
(11)
Velbekomme!
Tips

Svampesaucen kan tilberedes med en slags svampe - eller en blanding. Svampesaucen kan tilsættes løg og/eller chili, hvis du har lyst til en lidt mere spicy smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8952 kJ / 2140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

917 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 3,8 % 2 g
Kulhydrat: 7 % 3,8 g
Fedt: 87,6 % 21,7 g
Alkohol: 1,6 %
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Svampesauce
Svampe, fx markchampignoner og kantareller
300 g
Smør
25 g
Grøntsagsbouillon
1 dl
½ liter
Lys saucejævner
2 spsk
Tør, hvid portvin
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber