Vermouthsauce og stegte svampe
30 min

Vermouthsauce og stegte svampe

Nemt og rigtig lækkert tilbehør til dine bøffer. Saucen er cremet og grøntsagerne har en bid og en dejlig smag, som fuldender måltidet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vermouthsauce og stegte svampe

Nemt og rigtig lækkert tilbehør til dine bøffer. Saucen er cremet og grøntsagerne har en bid og en dejlig smag, som fuldender måltidet.

Antal portioner

Vermouthsauce

Bagte tomater

  • 250 g blommetomater eller cherrytomater på stilk
  • 10 g smør - smeltet
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegte svampe

  • 10 g smør
  • 125 g champignoner i kvarte
  • 125 g rensede kantareller
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 4 grillstegte oksemørbradbøffer (ca. 125 g)
  • 1 kg bagte små kartofler, fx nix pille

Fremgangsmåde:

Vermouthsauce

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt vermouth og kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt cremefraiche, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag vermouthsaucen til. Bliver saucen for tyk, kan man tilsætte lidt vand.

Bagte tomater

Skyl tomaterne og lad dem tørre. Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et fladt, ovnfast fad. Pensl tomaterne med det smeltede smør og drys med salt og peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Stegte svampe

Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 3 min. og drys dem med salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Anret oksebøffer, bagte tomater og stegte svampe på tallerkener. Hæld vermouthsaucen i en varm skål og server den til sammen med de bagte kartofler.

Bagetid

10-15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 3 %
Print