Vermouthsauce og stegte svampe

Vermouthsauce og stegte svampe

30 min
Nemt og rigtig lækkert tilbehør til dine bøffer. Saucen er cremet og grøntsagerne har en bid og en dejlig smag, som fuldender måltidet.

Sådan gør du

Bagetid:

10-15 min. ved 225°.

Vermouthsauce
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt vermouth og kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt cremefraiche, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag vermouthsaucen til. Bliver saucen for tyk, kan man tilsætte lidt vand.
Bagte tomater
  • Skyl tomaterne og lad dem tørre. Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et fladt, ovnfast fad. Pensl tomaterne med det smeltede smør og drys med salt og peber. Bag tomaterne midt i ovnen.
Stegte svampe
  • Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 3 min. og drys dem med salt og peber. Smag til.
Ved serveringen
  • Anret oksebøffer, bagte tomater og stegte svampe på tallerkener. Hæld vermouthsaucen i en varm skål og server den til sammen med de bagte kartofler.
Energiindhold for hele retten:

9697 kJ / 2318 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 9,9 % 2,7 g
Kulhydrat: 34,4 % 9,3 g
Fedt: 54,5 % 6,8 g
Alkohol: 1,2 %
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Vermouthsauce
25 g Smør
6 Finthakkede skalotteløg
1 dl Tør vermouth, fx noilly prat
¼ liter Creme fraiche 38%
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Bagte tomater
250 g Blommetomater eller cherrytomater på stilk
10 g Smør - smeltet
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Stegte svampe
10 g Smør
125 g Champignoner i kvarte
125 g Rensede kantareller
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Hertil
4 Grillstegte oksemørbradbøffer (ca. 125 g)
1 kg Bagte små kartofler, fx nix pille