Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning
Glaseret skinke i ovn er skøn og nem mad til mange. Denne opskrift på langtidsstegt skinke i ovn og tilbehør i gryde er til at håndtere - selv med huset fyldt af gæster. Landskinken er glaseret, og det giver både et smukt udseeende og samtidig en skøn sød/stærk smag, som passer virkelig godt til den milde hvidkålsstuvning med et lillebitte tvist af gulerødder. Det giver et smukt udseende og en dejlig smag.
Ingredienser
1
Røget skinke
|
---|
Sennepsgratinering
3 spsk
Sennep
|
|
---|---|
2 tsk
Sukker
|
|
1
Æggeblomme
|
|
2½ spsk
Rasp
|
Stuvning
1½ kg
Hvidkål
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
¼ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
---|---|
250 g
Groftrevet gulerødder
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1½ kg
Kartofler - kogte
|
---|
Sådan gør du
Tilberedning af skinke
Sennepsgratinering
Stuvning
Du kan tilsætte krydderurter til hvidkåls-og gulerodsstuvningen.
Der er rigtig mange muligheder for at lade en rest skinke få nyt liv igen. Søg på skinke og se, hvad der kommer af gode ideer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11102 kJ / 2653 kcal
Næringsindhold pr. 100g
308 kJ / 74 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 8,6 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 57,1 % | 10,4 g |
Fedt: | 34,3 % | 2,9 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.