Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning
60+ min

Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning

Glaseret skinke med hvidkålsstuvning tilberedt på traditionel facon, men lavet med gulerødder og flødefraiche, som giver en dejlig afbalanceret syrlig smag. Traditionelt - men med et twist!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning

Glaseret skinke med hvidkålsstuvning tilberedt på traditionel facon, men lavet med gulerødder og flødefraiche, som giver en dejlig afbalanceret syrlig smag. Traditionelt - men med et twist!

Antal portioner
  • 1 skinke (ca. 1 kg)

Sennepsgratinering

  • 3 spsk sennep
  • 2 tsk sukker
  • 1 æggeblomme
  • 2½ spsk rasp

Stuvning

  • 1½ kg hvidkål
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler - kogte

Fremgangsmåde:

Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del. Steg skinken nederst i ovnen. Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst. Lad den køle af og fjern nettet og sværen.

Sennepsgratinering

Læg den afkølede skinke tilbage i fadet. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø rasp over. Gratiner skinken midt i ovnen til den er gylden. Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.

Stuvning

Fjern de groveste blade fra hvidkålshovedet. Skær stokken fra og skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Lad det dryppe af i en sigte - gem evt. lidt kogevand. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den fri for væde. Hak kålen fint med en kniv.

Kom flødefraiche i en tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring. Tilsæt den finthakkede kål, gulerødder, salt og peber. Bring atter blandingen, og evt. lidt kogevand i kog, stadig under omrøring. Smag til og server rygende varm sammen med den gratinerede skinke.

Stegetid

Ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Spis fx hvidkålsstuvningen til glaseret skinke, frikadeller eller medister.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 45 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Protein: 21 %
  • Fiber: 51,6 g
Print