Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Glaseret skinke med hvidkålsstuvning tilberedt på traditionel facon, men lavet med gulerødder og flødefraiche, som giver en dejlig afbalanceret syrlig smag. Traditionelt - men med et twist!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 skinke (ca. 1 kg)

Sennepsgratinering

  • 3 spsk sennep
  • 2 tsk sukker
  • 1 æggeblomme
  • 2½ spsk rasp

Stuvning

  • 1½ kg hvidkål
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler - kogte

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del. Steg skinken nederst i ovnen. Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst. Lad den køle af og fjern nettet og sværen.

Sennepsgratinering

Læg den afkølede skinke tilbage i fadet. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø rasp over. Gratiner skinken midt i ovnen til den er gylden. Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.

Stuvning

Fjern de groveste blade fra hvidkålshovedet. Skær stokken fra og skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Lad det dryppe af i en sigte - gem evt. lidt kogevand. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den fri for væde. Hak kålen fint med en kniv.

Kom flødefraiche i en tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring. Tilsæt den finthakkede kål, gulerødder, salt og peber. Bring atter blandingen, og evt. lidt kogevand i kog, stadig under omrøring. Smag til og server rygende varm sammen med den gratinerede skinke.

Stegetid

Ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Spis fx hvidkålsstuvningen til glaseret skinke, frikadeller eller medister.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag