Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning

Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning

60+ min
Glaseret skinke i ovn er skøn og nem mad til mange. Denne opskrift på langtidsstegt skinke i ovn og tilbehør i gryde er til at håndtere - selv med huset fyldt af gæster. Landskinken er glaseret, og det giver både et smukt udseeende og samtidig en skøn sød/stærk smag, som passer virkelig godt til den milde hvidkålsstuvning med et lillebitte tvist af gulerødder. Det giver et smukt udseende og en dejlig smag.

Sådan gør du

Tilberedning af skinke
  • Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del. Steg skinken nederst i ovnen ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn.
  • Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst. Lad den køle af og fjern nettet og sværen.
Sennepsgratinering
  • Læg den afkølede skinke tilbage i fadet. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø rasp over. Gratiner skinken midt i ovnen til den er gylden ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.
Stuvning
  • Fjern de groveste blade fra hvidkålshovedet. Skær stokken fra og skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min.
  • Lad det dryppe af i en sigte - gem evt. lidt kogevand. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den fri for væde. Hak kålen fint med en kniv.
  • Kom fløde i en tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring.
  • Tilsæt den finthakkede kål, gulerødder, salt og peber. Bring atter blandingen, og evt. lidt kogevand i kog, stadig under omrøring. Smag til. Server den gratinerede skinke med stuvning og kogte kartofler.

Du kan tilsætte krydderurter til hvidkåls-og gulerodsstuvningen.

Der er rigtig mange muligheder for at lade en rest skinke få nyt liv igen. Søg på skinke og se, hvad der kommer af gode ideer.

Energiindhold for hele retten:

11287 kJ / 2698 kcal

Næringsindhold pr. 100g

313 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 8,4 % 1,6 g
Kulhydrat: 56,3 % 10,4 g
Fedt: 35,3 % 3 g
Mere inspiration

Enkel hvidkålssalat med rosiner og ananas - hele familiens favorit.

Hvidkålssalat
1 time
Hvidkålssalat
(26)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

1 Røget skinke
Sennepsgratinering
3 spsk Sennep
2 tsk Sukker
1 Æggeblomme
2½ spsk Rasp
Stuvning
1½ kg Hvidkål
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
¼ liter Piskefløde
250 g Groftrevet gulerødder
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1½ kg Kartofler - kogte