Pizza med skinke, chili og oliven

Pizza med skinke, chili og oliven

1 time 40 min
Arbejdstid: 25 min
Denne opskrift på pizza er serveret med en rustik kålsalat. Prøv denne pizza med skinke, chili og oliven næste gang du skal have pizza til aftensmad, som er en anderledes model af den velkendte skinkepizza.
Prøv en version med flere {grøntsager}
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-med-skinke-chili-og-oliven/

Sådan gør du

Dej
  • Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen.
  • Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
  • Rul dejen ud (ca. 30 cm i diameter).
  • Smør tomatpuré på bunden.
  • Drys skinke over.
  • Smuldr osteternene og bland dem med jalapeno, oliven, revet ost og oregano.
  • Drys blandingen over pizzaen og bag den midt i ovnen i ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.
  • Bland hvidkål, peberfrugt og grøn salat og dryp med citronsaft og pynt med skovsyre.
  • Server til den nybagte pizza.

Du kan også servere pizzaen med chiliolie dryppet ud over.

Energiindhold for hele retten:

6420 kJ / 1534 kcal

Næringsindhold pr. 100g

496 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 19,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 61,1 % 17,8 g
Fedt: 19,1 % 2,6 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Dej
15 g Gær
1½ dl Vand - lillefingervarmt
½ tsk Groft salt
1 tsk Olivenolie
60 g Pizzamel (ca. 1 dl)
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
Fyld
1 dl Koncentreret tomatpuré
100 g Kogt røget skinke i strimler
1 spsk Hakkede syltede jalapenos
25 g Hakkede grønne oliven fra saltlage
25 g Salatost i tern
50 g Revet mozzarellaost
2 tsk Tørret oregano
Tilbehør
300 g Fintsnittet hvidkål
1 Gul peberfrugt i mindre stykker (ca. 125 g)
100 g Icebergsalat
Friskpresset citronsaft
Skovsyre