Pizza med skinke, chili og oliven

Pizza med skinke, chili og oliven

60+ min
Dejlig voksenpizza serveret med rustik kålsalat

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Dej
  • Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Fyld
  • Rul dejen ud (ca. 30 cm i diameter). Smør tomatpuré på bunden. Drys skinke over. Smuldr osteternene og bland dem med jalapeno, oliven, revet ost og oregano. Drys blandingen over pizzaen og bag den midt i ovnen.
  • Bland hvidkål, peberfrugt og grøn salat og dryp med citronsaft og pynt med skovsyre. Server til den nybagte pizza.
Energiindhold for hele retten:

6407 kJ / 1531 kcal

Næringsindhold pr. 100g

495 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 19,9 % 5,8 g
Kulhydrat: 61,1 % 17,8 g
Fedt: 19 % 2,5 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Dej
15 g Gær
1½ dl Vand - lillefingervarmt
½ tsk Groft salt
1 tsk Olivenolie
60 g Pizzamel (ca. 1 dl)
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
Fyld
1 dl Koncentreret tomatpuré
100 g Kogt røget skinke i strimler
1 spsk Hakkede syltede jalapenos
25 g Hakkede grønne oliven fra saltlage
25 g Salatost i tern
50 g Revet mozzarellaost
2 tsk Tørret oregano
Tilbehør
300 g Fintsnittet hvidkål
1 Gul peberfrugt i mindre stykker (ca. 125 g)
100 g Icebergsalat
Friskpresset citronsaft
Skovsyre