Vegetarpizza

1 time 30 min
Vegetarpizza

Vegetarpizza med masser af smag - pizzaen er toppet med en lækker, hjemmelavet tomatsauce, bagte auberginer og oliven. Råvarerne er få og enkle at tilberede og husk, at tiden arbejder for dig, når det kommer til god smag. Både når dejen hæver og tomatsaucen simrer sker der god smagsudvikling, som gør din vegetarpizza rig på umamismag. Her har du opskriften på en virkelig dejlig vegetarpizza.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Dej til pizzabunde - 4 stk.

20 g Gær
3 dl Vand - lillefingervarmt
400 g Pizzamel, fx Tipo 00 (ca. 3 dl)
1 spsk Olivenolie
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt

Bagte auberginer

2 Auberginer (ca. 600 g)
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
1 tsk Tørrede chiliflager

Tomatsauce

1 spsk Olivenolie
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1 Lille knust fed hvidløg
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
1 Laurbærblad
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Tørret basilikum
½ tsk Tørret oregano
3 spsk Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)

Vegetarpizza

200 g Revet mozzarellaost
1 Rødløg i tynde både

Servering

75 g Oliven
Frisk basilikum

Sådan gør du

Dej til pizzabunde - 4 stk.

  • Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt mel, olie, sukker og salt.
  • Ælt dejen blank og smidig i ca. 8 min.
  • Stil dejen tildækket med husholdningsfilm til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i ½ time.
  • Vend dejen ud på et bord og stram den op til 4 boller. Lad dem hæve tildækket med husholdningsfilm i ½ time.

Bagte auberginer

  • Skær auberginerne i skiver og derefter i lange strimler.
  • Fordel dem på to plader med bagepapir.
  • Pensl dem med olie, drys med salt og chiliflager.
  • Bag dem øverst og nederst i ovnen til de er gyldne i ca. 15 min. 250° - traditionel ovn.

Tomatsauce

  • Lad olien blive varm i en sauterpande. Sauter løg og hvidløg, til de er klare.
  • Kom tomater og laurbær i og lad blandingen koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  • Tilsæt salt, peber, basilikum og oregano.
  • Lad det koge i 8-10 min. mere og rør tomatpuré i. Tomatblandingen skal nu være jævn og tyk.
  • Fjern laurbærbladet og lad saucen køle af.

Vegetarpizza

  • Sæt to bageplader til opvarmning i ovnen. Tryk og form dejen til 4 pizzabunde (ca. 25 cm i diameter). Kom bundene på bagepapir og fordel fyldet herpå. Træk bagepapiret over på de varme bageplader – og bag dem øverst og nederst i ovnen til pizzaerne er sprøde og fyldet er gyldent i 12-14 min. ved 275° - traditionel ovn.

Servering

  • Afslut med oliven og friske basilikumblade og server straks.

Du kan skifte aubergine ud med squash eller peberfrugter - de er gode at bage og smager skønt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11065 kJ / 2645 kcal

Næringsindhold pr. 100g

485 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18,8 % 5,4 g
Kulhydrat: 51,6 % 14,8 g
Fedt: 29,6 % 3,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetarpizza/