Vegetarpizza
1 time 30 min
•
Vegetarpizza med masser af smag - pizzaen er toppet med en lækker, hjemmelavet tomatsauce, bagte auberginer og oliven. Råvarerne er få og enkle at tilberede og husk, at tiden arbejder for dig, når det kommer til god smag. Både når dejen hæver og tomatsaucen simrer sker der god smagsudvikling, som gør din vegetarpizza rig på umamismag. Her har du opskriften på en virkelig dejlig vegetarpizza.
Ingredienser
Dej til pizzabunde - 4 stk.
20 g
Gær
|
|
---|---|
3 dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
400 g
Pizzamel, fx Tipo 00 (ca. 3 dl)
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Bagte auberginer
2
Auberginer (ca. 600 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
Tomatsauce
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
1
Laurbærblad
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 tsk
Tørret basilikum
|
|
½ tsk
Tørret oregano
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
|
Vegetarpizza
200 g
Revet mozzarellaost
|
|
---|---|
1
Rødløg i tynde både
|
Servering
75 g
Oliven
|
|
---|---|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Dej til pizzabunde - 4 stk.
Bagte auberginer
Tomatsauce
Vegetarpizza
Servering
Du kan skifte aubergine ud med squash eller peberfrugter - de er gode at bage og smager skønt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11065 kJ / 2645 kcal
Næringsindhold pr. 100g
485 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 18,8 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 51,6 % | 14,8 g |
Fedt: | 29,6 % | 3,9 g |