Vegetarpizza på grill

1 time 5 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Vegetarpizza på grill

Pizza på grill er altid et stort sommerhit! Prøv denne nemme vegetarpizza med squash næste gang grillen skal tændes. Hurtigt, enkelt, nemt og lækkert!

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Pizzadej

20 g Gær
3 dl Vand - lillefingervarmt
400 g Pizzamel, fx Tipo 00 (ca. 6 dl)
1 spsk Olivenolie
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt

Fyld

1½ dl Tomatsauce
200 g Revet mozzarellaost
½ Grøn squash i tynde skiver (ca. 150 g)
100 g Friske mozzarella oste i mindre stykker
1 tsk Groft salt

Pynt

Babysalatblade

Sådan gør du

Pizzadej

  • Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt mel, olie, sukker og salt.
  • Ælt dejen blank og smidig i ca. 8 min.
  • Stil dejen tildækket med husholdningsfilm til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i ½ time.
  • Vend dejen ud på et bord og stram den op til 2 boller. Lad dem hæve tildækket med husholdningsfilm i ½ time.
  • Fyld imens grillstarteren med briketterne og tænd op. Fordel de varme briketter rundt langs kanten af grillen (cirkulært). Læg en pizzasten på grillens rist. Læg låg på og lad grillen stå min. ½ time, til stenen er godt varm.

Fyld

  • Tryk og form dejen til 2 pizzabunde (ca. 35 cm i diameter).
  • Kom bundene på bagepapir ( klip det til så det kun lige er under pizzaerne) og fordel fyldet herpå.
  • Bag en pizza ad gangen på den varme sten - ca. 5 min. til bunden er sprød og gylden.
  • Kom frisk mozzarella på pizzaen og tag den af bagestenen. Drys med salt og pynt med salatblade.

På gasgrill skal du bage ved højeste indstilling, direkte varme. Læg en pizzasten på grillens rist. Læg låg på og lad grillen stå min. ½ time til stenen er godt varm.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9973 kJ / 2384 kcal

Næringsindhold pr. 100g

742 kJ / 177 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 20,6 % 9 g
Kulhydrat: 50,7 % 22,2 g
Fedt: 28,7 % 5,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetarpizza-pa-grill/