Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer
8 timer 45 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
En super lækker sprød pizza fra grillen. Med smeltet ost, og toppet med rejer marineret i hvidløg, citron og basilikum. Prøv denne opskrift på pizza med hvidløgsmarinerede rejer næste gang du skal grille.
Ingredienser
Pizzadej - dagen før
10 g
Gær
|
|
---|---|
2½ dl
Koldt vand
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
125 g
Fuldkornsdurummel
|
|
250 g
Tipo 00 hvedemel (ca. 4¼ dl)
|
50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
|
---|
3 dl
Tomatsauce, fx pizzasauce
|
|
---|---|
200 g
Revet mozzarellaost
|
Hvidløgsmarinerede rejer
300 g
Afdryppede store grønlandske rejer
|
|
---|---|
1½ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
1 dl
Strimlede basilikumblade
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Frisk basilikum
|
---|
Sådan gør du
Pizzadej - dagen før
Hvidløgsmarinerede rejer
Du kan bage pizzaerne i en ovn. Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen ved ca. 250° - varmluft. Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Træk dem over på de varme bageplader og forbag bundene øverst og nederst i ovnen, ca. 10 min., eller til de er gyldne. Tag bundene ud og fordel tomatsauce og ost. Bag pizzaerne færdige, 6-8 min. til osten er gylden og bundene er sprøde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11165 kJ / 2668 kcal
Næringsindhold pr. 100g
661 kJ / 158 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 24,5 % | 9,5 g |
Kulhydrat: | 45,3 % | 17,6 g |
Fedt: | 30,2 % | 5,4 g |