Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer
60+ min

Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer

En super lækker sprød pizza fra grillen. Med smeltet ost, og toppet med rejer marineret i hvidløg,citron og basilikum.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer

En super lækker sprød pizza fra grillen. Med smeltet ost, og toppet med rejer marineret i hvidløg,citron og basilikum.

Antal portioner

Pizzadej - dagen før

  • 10 g gær
  • 2½ dl koldt vand
  • 2 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • 125 g fuldkorns durummel (ca. 2¼ dl)
  • 250 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00 (ca. 4¼ dl)
  • 50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)

Hvidløgsmarinerede rejer

  • 300 g afdryppede store grønlandske rejer
  • 8 forårsløg i tynde ringe (ca. 125 g)
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 dl strimlede friske basilikumblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Pizzadej - dagen før

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i mindst 8 timer - gerne et døgn.

Fyld grillstarteren med briketterne og tænd op. Fordel de varme briketter rundt langs kanten af grillen (cirkulært). Læg en pizzasten på grillens rist. Læg låg på og lad grillen stå 10-15 min., til stenen er godt varm.

På gasgrill skal du bage ved højeste indstilling, direkte varme. Læg en pizzasten på grillens rist. Læg låg på og lad grillen stå 10-15 min., til stenen er godt varm.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde (a ca. 35 cm i diameter). Læg dem på bagepapir, som du klipper til, så det kun lige er under pizzaerne. Smør tomatsaucen ud på de 2 bunde. Fordel osten, evt. i små flade bunker. Bag en pizza ad gangen på den varme sten - ca. 6 min. til bunden er sprød og gylden.

Hvidløgsmarinerede rejer

Vend imens de afdryppede rejer med resten af ingredienserne og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til. Fordel de hvidløgsmarinerde rejer på pizzaerne, pynt med basilikumblade og server straks.

Tip

Du kan bage pizzaerne i en ovn. Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen ved ca. 250° - varmluft. Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Træk dem over på de varme bageplader og forbag bundene øverst og nederst i ovnen, ca. 10 min., eller til de er gyldne. Tag bundene ud og fordel tomatsauce og ost. Bag pizzaerne færdige, 6-8 min. til osten er gylden og bundene er sprøde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

Sauvignon blanc-druen er perfekt til tomat og basilikum, og vil også fungere her. En frugtfuld version fra New Zealand ville være fin.

Læs mere om vin til mad