Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer

Pizza på grill med hvidløgsmarinerede rejer

60+ min
En super lækker sprød pizza fra grillen. Med smeltet ost, og toppet med rejer marineret i hvidløg, citron og basilikum.

Sådan gør du

Pizzadej - dagen før
  • Rør gær og vand sammen i en skål.
  • Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske og lad dejen hæve tildækket i køleskabet i mindst 8 timer - gerne et døgn.
  • Fyld grillstarteren med briketterne og tænd op.
  • Fordel de varme briketter rundt langs kanten af grillen (cirkulært).
  • Læg en pizzasten på grillens rist.
  • Læg låg på og lad grillen stå ca. ½ time, til stenen er godt varm.
  • På gasgrill skal du bage ved højeste indstilling, direkte varme. Læg en pizzasten på grillens rist. Læg låg på og lad grillen stå ca. ½ time til stenen er godt varm.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde (a ca. 35 cm i diameter) og læg dem på bagepapir, som du klipper til, så det kun lige er under pizzaerne.
  • Smør tomatsaucen ud på de 2 bunde og fordel osten, evt. i små flade bunker.
  • Bag en pizza ad gangen på den varme sten - ca. 6 min. til bunden er sprød og gylden.
Hvidløgsmarinerede rejer
  • Vend imens de afdryppede rejer med resten af ingredienserne og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Smag til pg fordel de hvidløgsmarinerde rejer på pizzaerne, pynt med basilikumblade og server straks.
Velbekomme!
Tip

Du kan bage pizzaerne i en ovn. Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen ved ca. 250° - varmluft. Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Træk dem over på de varme bageplader og forbag bundene øverst og nederst i ovnen, ca. 10 min., eller til de er gyldne. Tag bundene ud og fordel tomatsauce og ost. Bag pizzaerne færdige, 6-8 min. til osten er gylden og bundene er sprøde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11294 kJ / 2699 kcal

Næringsindhold pr. 100g

667 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 24,2 % 9,5 g
Kulhydrat: 44,8 % 17,6 g
Fedt: 31 % 5,6 g

Ingredienser

Pizzadej - dagen før
Gær
10 g
Koldt vand
2½ dl
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
¾ tsk
Fuldkornsdurummel
125 g
Tipo 00 hvedemel (ca. 4¼ dl)
250 g
50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
Tomatsauce, fx pizzasauce
3 dl
200 g
Hvidløgsmarinerede rejer
Afdryppede store grønlandske rejer
300 g
Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
1½ bundt
Små hakkede fed hvidløg
3
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Olivenolie
1½ spsk
Strimlede frisk basilikum
1 dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Friske basilikum