Gambas al ajillo er navnet på den spanske tapas klassiker - hvidløgsrejer. Retten er helt enkel og består af kæmperejer stegt i olivenolie med masser af hvidløg. Gambas al ajillo serveres med godt brød, som dyppes i den overskydende olie. Nem, lille og hurtig appetizer/tapas ret, der smager fantastisk - uanset om man siger hvidløgsrejer på dansk eller spansk.
Sådan gør du
Hvidløgsrejer
Dup rejerne tørre.
Varm en pande godt op ved kraftig varme og tilsæt 2 spsk af olien.
Tilsæt hvidløg og steg i ca. 1 min. under omrøring.
Tilsæt rejer og chili og steg rejerne stadig ved kraftig varme i ca. 3 min. Vend dem undervejs.
Tilsæt resten af olien og smørret og vend rundt til smørret er smeltet.
Tag panden af varmen og drys med persille, citronskal og flagesalt. Server med brød.
Energiindhold for hele retten:
4442 kJ / 1062 kcal
Næringsindhold pr. 100g
987 kJ / 236 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
0,2 g
Protein:
18,8 %
10,9 g
Kulhydrat:
5,2 %
3 g
Fedt:
76 %
20,2 g
Mere inspiration
Server hvidløgsrejerne sammen med fx et tapasbræt.