Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

15 min
Gambas al ajillo er navnet på den spanske tapas klassiker - hvidløgsrejer. Retten er helt enkel og består af kæmperejer stegt i olivenolie med masser af hvidløg. Gambas al ajillo serveres med godt brød, som dyppes i den overskydende olie. Nem, lille og hurtig appetizer/tapas ret, der smager fantastisk - uanset om man siger hvidløgsrejer på dansk eller spansk.

Sådan gør du

Hvidløgsrejer
  • Dup rejerne tørre.
  • Varm en pande godt op ved kraftig varme og tilsæt 2 spsk af olien.
  • Tilsæt hvidløg og steg i ca. 1 min. under omrøring.
  • Tilsæt rejer og chili og steg rejerne stadig ved kraftig varme i ca. 3 min. Vend dem undervejs.
  • Tilsæt resten af olien og smørret og vend rundt til smørret er smeltet.
  • Tag panden af varmen og drys med persille, citronskal og flagesalt. Server med brød.
Energiindhold for hele retten:

4442 kJ / 1062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

987 kJ / 236 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 18,8 % 10,9 g
Kulhydrat: 5,2 % 3 g
Fedt: 76 % 20,2 g
Mere inspiration

Server hvidløgsrejerne sammen med fx et tapasbræt.

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(14)
Relateret video
Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

Ingredienser

Hvidløgsrejer
275 g Rå tigerrejer med halevifte
¾ dl Jomfruolivenolie
10 Fed hvidløg i meget tynde skiver
1 Rød chilipeber i tynde ringe
25 g Smør
2 spsk Strimlet bredbladet persille
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Flagesalt
Tilbehør
Godt brød, fx surdejsbrød