Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

15 min
Gambas al ajillo er navnet på den spanske tapas klassiker - hvidløgsrejer. Retten er helt enkel og består af kæmperejer stegt i olivenolie med masser af hvidløg. Gambas al ajillo serveres med godt brød, som dyppes i den overskydende olie. Nem, lille og hurtig appetizer/tapas ret, der smager fantastisk - uanset om man siger hvidløgsrejer på dansk eller spansk.

Sådan gør du

Hvidløgsrejer
  • Dup rejerne tørre.
  • Varm en pande godt op ved kraftig varme og tilsæt 2 spsk af olien.
  • Tilsæt hvidløg og steg i ca. 1 min. under omrøring.
  • Tilsæt rejer og chili og steg rejerne stadig ved kraftig varme i ca. 3 min. Vend dem undervejs.
  • Tilsæt resten af olien og smørret og vend rundt til smørret er smeltet.
  • Tag panden af varmen og drys med persille, citronskal og flagesalt. Server med brød.
Mere inspiration

Server hvidløgsrejerne sammen med fx et tapasbræt.

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(10)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4442 kJ / 1062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

987 kJ / 236 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 18,8 % 10,9 g
Kulhydrat: 5,2 % 3 g
Fedt: 76 % 20,2 g
Relateret video
Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer

Ingredienser

Hvidløgsrejer
Rå tigerrejer med halevifte
275 g
Jomfruolivenolie
¾ dl
Fed hvidløg i meget tynde skiver
10
Rød chilipeber i tynde ringe
1
Smør
25 g
Strimlet bredbladet persille
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Flagesalt
½ tsk
Tilbehør
Godt brød, fx surdejsbrød