Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer
15 min
•
Gambas al ajillo er navnet på den spanske tapas klassiker - hvidløgsrejer. Retten er helt enkel og består af kæmperejer stegt i olivenolie med masser af hvidløg. Gambas al ajillo serveres med godt brød, som dyppes i den overskydende olie. Nem, lille og hurtig appetizer/tapas ret, der smager fantastisk - uanset om man siger hvidløgsrejer på dansk eller spansk.
Ingredienser
Hvidløgsrejer
275 g
Rå tigerrejer med halevifte
|
|
---|---|
¾ dl
Jomfruolivenolie
|
|
10
Fed hvidløg i meget tynde skiver
|
|
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
|
25 g
Smør
|
2 spsk
Strimlet bredbladet persille
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
Tilbehør
Godt brød, fx surdejsbrød
|
---|
Sådan gør du
Hvidløgsrejer
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4442 kJ / 1062 kcal
Næringsindhold pr. 100g
987 kJ / 236 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 18,8 % | 10,9 g |
Kulhydrat: | 5,2 % | 3 g |
Fedt: | 76 % | 20,2 g |
Relateret video
Gambas al ajillo - Hvidløgsrejer