Tapas til nytår

Tapas til nytår

60+ min
Denne tapasanretning har lidt af hvert til dine gæster. Du kan lave den i forvejen og servere den til nytårstalen eller natmaden. Godt nytår!

Sådan gør du

Tapas med tomattapenade
  • Kom mandlerne i en lille bradepande og rist dem midt i ovnen. Tag ca. 25 g af de ristede mandler fra og hak dem groft. Blend resten af mandlerne sammen med soltørrede tomater, ost, hvidløg, salt og olie til blandingen er finthakket. Lad tomattapenaden køle af.
  • Kom ca. 1 tsk tomattapenade på hvert salatblad og drys med hakkede, ristede mandler.
Tapas med rejesalat
  • Tag 8 pæne rejer fra. Hak resten af rejerne og bland dem med cremefraiche og de øvrige ingredienser. Fordel rejesalaten i 8 spiseskeer og pynt med de hele rejer.
Tapas med røget hellefisk
  • Del hellefisken i 8 stykker og anret dem på chipsene. Pynt med mangofrugt og strimlet salat.
Tapas med skinke
  • Del skinken i 8 stykker. Rul hvert stykke sammen til en lille rulle. Læg en halv vindrue og et stykke hvid ost på hvert stykke skinke og stik en tandstikker igennem. Drys med peber.
  • Anret alle de små tapas på fade.
Ristning af mandler
  • Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Tips
  • De 4 tapas kan stå tildækkede på fade i køleskabet i 4-6 timer. Tag dem ud ½ times tid, før de skal spises. Der er tomatapenade til overs. Den smager dejligt dagen efter, fx smurt på brød og med skiver af skinke eller gul ost.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

36539 kJ / 8733 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1638 kJ / 391 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 10,1 % 9,7 g
Kulhydrat: 33,2 % 32 g
Fedt: 56,7 % 25,1 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Tapas med tomattapenade
Mandler
75 g
Soltørrede tomater
50 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
50 g
Lille fed hvidløg i skiver
1
Et nip groft salt
Rapsolie
1½ dl
Små skyllede blade af hjertesalat
8
Tapas med rejesalat
Optøede frosne rejer
100 g
1 dl
Fintrevet frisk ingefær
1½ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ tsk
Rød peberfrugt i små tern (ca. spsk)
4 spsk
Bladselleri i små tern
4 spsk
Groft salt
¼ tsk
Tapas med røget hellefisk
Røget hellefisk i tynde skiver
30 g
Tortillachips med salt
8
Mangofrugt i korte strimler
¼
Fintstrimlet hjertesalat
3 spsk
Tapas med skinke
Serrano skinke - tyndt skåret
2 skiver
Stenfri, grønne vindruer - i halve
4
8 tern
Tandstikkere
8
Groftkværnet peber
Pynt
Blade af bladselleri - strimlede og hele