Tapas til nytår
60+ min

Tapas til nytår

Denne tapasanretning har lidt af hvert til dine gæster. Du kan lave den i forvejen og servere den til nytårstalen eller natmaden. Godt nytår!
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tapas til nytår

Denne tapasanretning har lidt af hvert til dine gæster. Du kan lave den i forvejen og servere den til nytårstalen eller natmaden. Godt nytår!

Antal portioner

Tapas med tomattapenade

  • 8 små skyllede blade af hjertesalat

Tapas med rejesalat

  • 100 g optøede frosne rejer
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1½ tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 spsk rød peberfrugt i små tern
  • 4 spsk bladselleri i små tern
  • ¼ tsk groft salt

Tapas med røget hellefisk

  • 30 g røget hellefisk i tynde skiver
  • 8 tortillachips, naturel
  • ¼ mangofrugt i korte strimler
  • 3 spsk fintstrimlet hjertesalat

Tapas med skinke

Pynt

  • blade af bladselleri - strimlede og hele

Fremgangsmåde:

Tapas med tomattapenade

Kom mandlerne i en lille bradepande og rist dem midt i ovnen. Tag ca. 25 g af de ristede mandler fra og hak dem groft. Blend resten af mandlerne sammen med soltørrede tomater, ost, hvidløg, salt og olie til blandingen er finthakket. Lad tomattapenaden køle af.

Kom ca. 1 tsk tomattapenade på hvert salatblad og drys med hakkede, ristede mandler.

Tapas med rejesalat

Tag 8 pæne rejer fra. Hak resten af rejerne og bland dem med cremefraiche og de øvrige ingredienser. Fordel rejesalaten i 8 spiseskeer og pynt med de hele rejer.

Tapas med røget hellefisk

Del hellefisken i 8 stykker og anret dem på chipsene. Pynt med mangofrugt og strimlet salat.

Tapas med skinke

Del skinken i 8 stykker. Rul hvert stykke sammen til en lille rulle. Læg en halv vindrue og et stykke hvid ost på hvert stykke skinke og stik en tandstikker igennem. Drys med peber.

Anret alle de små tapas på fade.

Ristning af mandler

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

De 4 tapas kan stå tildækkede på fade i køleskabet i 4-6 timer. Tag dem ud ½ times tid, før de skal spises. Der er tomatapenade til overs. Den smager dejligt dagen efter, fx smurt på brød og med skiver af skinke eller gul ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 78 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Her vil en oversøisk hvidvin på sauvignon blanc-druen passe bedst samlet set til de forskellige hapsere Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer