Cremet kartoffeltapas
30 min
•

Tapas er som bekendt små typisk spanske retter, der bruges som en appetitvækker, forret eller sættes sammen til et helt måltid. Tapas går i nogle spanske regioner under navnet pintxos, men ideen er den samme. Her en herlig vegetarisk tapas med sød kartoffel og tandoori - fuld af smag. Sødme, salt, syre, bitterhed og umami mødes her i en himmelsk cremet mundfuld.
Ingredienser
Rugbrødschips
100 g
Rugbrød
|
|
---|---|
2 tsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Bagt kartoffel
300 g
Søde kartofler i 12 skiver
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 spsk
Tandoori mix
|
Ostecreme
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
1 spsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 dl
Blåbær
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
Pynt
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)
|
---|
Sådan gør du
Rugbrødschips
Bagt kartoffel
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3259 kJ / 779 kcal
Næringsindhold pr. 100g
451 kJ / 108 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 6,1 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 64,9 % | 17,2 g |
Fedt: | 29 % | 3,5 g |
