Cremet kartoffeltapas

Cremet kartoffeltapas

30 min
Tapas er som bekendt små typisk spanske retter, der bruges som en appetitvækker, forret eller sættes sammen til et helt måltid. Tapas går i nogle spanske regioner under navnet pintxos, men ideen er den samme. Her en herlig vegetarisk tapas med sød kartoffel og tandoori - fuld af smag. Sødme, salt, syre, bitterhed og umami mødes her i en himmelsk cremet mundfuld.

Sådan gør du

Bagetid for rugbrødschips:

Ca. 8 min. ved 250° - varmluft.

Bagetid for kartoffel:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Rugbrødschips
  • Skær rugbrødet i 6 helt tynde skiver. Pensl dem med olie og drys med salt.
  • Skær hver rugbrødsskive i 2 trekanter og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Bag rugbrødschipsene øverst i ovnen. Tag chipsene ud og lad dem køle af på en bagerist.
Bagt kartoffel
  • Læg kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir. Smør med olie og drys med tandoori.
  • Bag kartoffelskiverne midt i ovnen.
  • Mos salatosten let med en gaffel og vend den sammen med rosmarin og citronskal.
  • Kom ostecremen på midten af de 12 bagte kartoffelskiver.
  • Fordel blåbær og honning herpå, pynt med tallerkensmækkere og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5440 kJ / 1300 kcal

Næringsindhold pr. 100g

753 kJ / 180 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 13,6 % 6,1 g
Kulhydrat: 39 % 17,3 g
Fedt: 47,4 % 9,6 g
Mere inspiration

Sprøde, salte, lækre rugbrødschips.

Rugbrødschips
20 min
Rugbrødschips
(8)

Ingredienser

Rugbrødschips
Rugbrød
100 g
Olivenolie
2 tsk
Flagesalt
1 tsk
Bagt kartoffel
Søde kartofler i 12 skiver
300 g
Olivenolie
1 spsk
Tandoori mix
1 spsk
Ostecreme
Salatost i tern
200 g
Finthakkede frisk rosmarin
1 spsk
Revet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Blåbær
1 dl
Akaciehonning
1 spsk
Pynt
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)