Cremet kartoffeltapas
30 min
•
Tapas er som bekendt små typisk spanske retter, der bruges som en appetitvækker, forret eller sættes sammen til et helt måltid. Tapas går i nogle spanske regioner under navnet pintxos, men ideen er den samme. Her en herlig vegetarisk tapas med sød kartoffel og tandoori - fuld af smag. Sødme, salt, syre, bitterhed og umami mødes her i en himmelsk cremet mundfuld.
Ingredienser
Rugbrødschips
100 g
Rugbrød
|
|
---|---|
2 tsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Bagt kartoffel
300 g
Søde kartofler i 12 skiver
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 spsk
Tandoori mix
|
Ostecreme
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
1 spsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 dl
Blåbær
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
Pynt
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)
|
---|
Sådan gør du
Rugbrødschips
Bagt kartoffel
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5440 kJ / 1300 kcal
Næringsindhold pr. 100g
753 kJ / 180 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 13,6 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 39 % | 17,3 g |
Fedt: | 47,4 % | 9,6 g |