Polentafritter

Polentafritter

60+ min
Polenta er en traditionel klassisk Italiensk spise. Vi har piftet polentaen lidt op, og serverer den her som "pommes fritter" - selvfølgelig uden kartofler, men udelukkende på smagssat polenta mel. Polentafritter er dejligt sprøde udenpå og samtidig bløde og smagfulde indeni. Og netop smagen ved disse fritter er helt speciel, idet du nemlig selv kan styre smagen på dine polentafritter. Tilsæt fx rejer og skalddyrsfond, og server skalddyrsfritter til din fish 'n chips. Eller server polentafritter som de er - helt uden andet end en skøn mayo eller aioli.

Sådan gør du

Polentafritter
  • Bring bouillon i kog i en gryde. Drys langsomt polenta i under omrøring og kog op ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Smag til med salt og peber.
  • Beklæd en bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm) med film.
  • Hæld den varme polenta i bradepanden og glat overfladen. Bank formen i bordet så polentaen bliver helt fast og tæt. Stil polentaen tildækket i køleskabet til næste dag.
  • Tag polentaen ud af bradepanden og skær den ud i 40 stave (ca. 1 x 1 cm i tykkelsen). Vend dem i lidt polentamel.
  • Hæld olien i en gryde og varm den op til ca. 180°.
  • Kom ca. ⅓ af polentastavene i olien og fritér dem i ca. 5 min. - til de er lysebrune.
  • Tag polentafritterne op og læg dem på fedtsugende papir. Hold dem varme og fritér resten på samme måde.
  • Server straks med fx mayonnaise eller aioli.

Smagsæt dine polentafritter med fx krydderurter så de passer til den ret, du server dem til. Du kan også servere polentafritter som snack og/eller tapas.

Energiindhold for hele retten:

21140 kJ / 5053 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1222 kJ / 292 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 1,8 % 1,3 g
Kulhydrat: 17 % 12,2 g
Fedt: 81,2 % 26,8 g
Mere inspiration

Polenta på den klassiske måde...

Polenta
60+ min
Polenta
(3)

Ingredienser

Polentafritter
1 liter Grøntsagsbouillon
250 g Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
½ liter Fritureolie eller smagsneutral rapsolie