Polentafritter
&format=webp)
Polenta er en traditionel klassisk Italiensk spise. Vi har piftet polentaen lidt op, og serverer den her som "pommes fritter" - selvfølgelig uden kartofler, men udelukkende på smagssat polenta mel. Polentafritter er dejligt sprøde udenpå og samtidig bløde og smagfulde indeni. Og netop smagen ved disse fritter er helt speciel, idet du nemlig selv kan styre smagen på dine polentafritter. Tilsæt fx rejer og skalddyrsfond, og server skalddyrsfritter til din fish 'n chips. Eller server polentafritter som de er - helt uden andet end en skøn mayo eller aioli.
Ingredienser
Polentafritter
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
---|---|
250 g
Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
25 g
Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
|
|
---|---|
½ liter
Fritureolie eller smagsneutral rapsolie
|
Sådan gør du
Polentafritter
Smagsæt dine polentafritter med fx krydderurter så de passer til den ret, du server dem til. Du kan også servere polentafritter som snack og/eller tapas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20994 kJ / 5018 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1214 kJ / 290 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 1,8 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 17,1 % | 12,2 g |
Fedt: | 81,1 % | 26,6 g |
