Polenta
23 timer 55 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Polenta menes at stamme fra Italien, hvor den gennem flere århundreder har været en populær spise. Polenta består primært af fint eller groft malet majsmel, og kan serveres som en tyk grød eller som her, et "sat" stykke, der skæres ud i ønsket størrelse, steges på panden og serveres som tilbehør. Angiveligt har polentaen flere gange bidraget til at holde sulten fra døren i Italien, og det er muligvis også derfor, den er så populær i hjemlandet. Vores polenta er smagt til med bouillon, timian og løg, men det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du smager din polenta til.
Ingredienser
Polenta
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
---|---|
250 g
Polenta
|
|
1
Finthakket bananskalotteløg
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
4 spsk
Frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
25 g
Smør til stegning
|
---|
Sådan gør du
Polenta
Du kan udskifte timian med andre krydderurter, fx rosmarin eller persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4537 kJ / 1084 kcal
Næringsindhold pr. 100g
339 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 10 % | 2 g |
Kulhydrat: | 67,4 % | 13,4 g |
Fedt: | 22,6 % | 2,1 g |