Fyldte majspandekager med kylling

Fyldte majspandekager med kylling

2 timer 25 min
Arbejdstid: 1 time 30 min
Fryseegnet
På dansk fyldte majspandekager, på spansk tortillas. De fyldte majspandekager med kylling er et sikkert hit både blandt børn og voksne. Her går du all-in og bager selv dine majspandekager. Du kan også vælge den lidt lettere vej og købe færdige tortillapandekager (fyldet passer til ca. 8 store eller 12 mellem tortillas). Der er lidt kød i de fyldte majspandekager med kylling, men især en masse farverige grøntsager.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-majspandekager-med-kylling/

Sådan gør du

Majspandekager
  • Bland hvedemel, majsmel og salt i en skål. Pisk mælken i og derefter æggene.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Pisk dejen op.
  • Lad lidt af smørret gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel heri ca. ¾ dl dej og bag pandekagen ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side (pak pandekagerne ind i bagepapir).
  • Bag resten af pandekagerne.
Tomatsalsa
  • Kom alle ingredienserne i en food processor/hurtighakker og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Fyld
  • Skær kartoflerne i tynde stave, skyl og tør dem.
  • Lad smørret gyldne i en stor pande.
  • Steg kyllingekødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag det op.
  • Tilsæt kartoffelstave og chilisauce. Steg dem ved jævn varme i 15-20 min., rør af og til.
  • Tilsæt peberfrugt og steg i ca. 2 min. Vend majskerner og kinakål i og steg yderligere ca. 2 min.
  • Tag panden af varmen og vend kød og halvdelen af osten i. Tilsæt salt, smag til og fordel fyldet på pandekagerne.
  • Rul dem sammen og læg pandekagerne med sammenføjningerne nedad i ét lag, i et ovnfast fad. Drys resten af osten over og gratiner pandekagerne midt i ovnen ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Når det ikke er sæson for danske tomater, kan du efterår og vinter i stedet tilberede salsaen af æbler. Riv æblerne groft og vend dem med lidt eddike, så de ikke bliver brune. Kør dem derefter i food processor/hurtighakker.

Pandekagerne kan fryses før gratinering.

Energiindhold for hele retten:

11104 kJ / 2654 kcal

Næringsindhold pr. 100g

448 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,9 % 5,5 g
Kulhydrat: 45 % 11,9 g
Fedt: 34,1 % 4,1 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Majspandekager, 10-12 stk.
4 spsk Hvedemel
150 g Majsmel (ca. 3 dl)
½ tsk Groft salt
3½ dl Mælk
4 Æg
20 g Smør til stegning
Tomatsalsa
4 Tomater i mindre stykker (ca. 300 g)
1 Salatløg i mindre stykker (ca. 50 g)
1 Lille pillet fed hvidløg
2 tsk Sød chilisauce
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Fyld
400 g Skrællede kartofler
20 g Smør
200 g Kyllingefilet i strimler
2 spsk Sød chilisauce
1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
200 g Optøede, frosne majs
1 liter Fintstrimlet kinakål
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Groft salt