Fyldte majspandekager med kylling
På dansk fyldte majspandekager, på spansk tortillas. De fyldte majspandekager med kylling er et sikkert hit både blandt børn og voksne. Her går du all-in og bager selv dine majspandekager. Du kan også vælge den lidt lettere vej og købe færdige tortillapandekager (fyldet passer til ca. 8 store eller 12 mellem tortillas). Der er lidt kød i de fyldte majspandekager med kylling, men især en masse farverige grøntsager.
Ingredienser
Majspandekager, 10-12 stk.
4 spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
150 g
Majsmel (ca. 3 dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3½ dl
Mælk
|
|
4
Æg
|
|
20 g
Smør til stegning
|
Tomatsalsa
4
Tomater i mindre stykker (ca. 300 g)
|
|
---|---|
1
Salatløg i mindre stykker (ca. 50 g)
|
|
1
Lille pillet fed hvidløg
|
|
2 tsk
Sød chilisauce
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Fyld
400 g
Skrællede kartofler
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
|
200 g
Kyllingefilet i strimler
|
|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
1
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
|
|
200 g
Optøede, frosne majs
|
|
1 liter
Fintstrimlet kinakål
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Majspandekager
Tomatsalsa
Fyld
Når det ikke er sæson for danske tomater, kan du efterår og vinter i stedet tilberede salsaen af æbler. Riv æblerne groft og vend dem med lidt eddike, så de ikke bliver brune. Kør dem derefter i food processor/hurtighakker.
Pandekagerne kan fryses før gratinering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11104 kJ / 2654 kcal
Næringsindhold pr. 100g
448 kJ / 107 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 20,9 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 45 % | 11,9 g |
Fedt: | 34,1 % | 4,1 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.