Fyldte majspandekager med kylling

Fyldte majspandekager med kylling

60+ min
Fryseegnet
På dansk fyldte majspandekager, på spansk tortillas. De fyldte majspandekager med kylling er et sikkert hit både blandt børn og voksne. Her går du all-in og bager selv dine majspandekager. Du kan også vælge den lidt lettere vej og købe færdige tortillapandekager (fyldet passer til ca. 8 store eller 12 mellem tortillas). Der er lidt kød i de fyldte majspandekager med kylling, men især en masse farverige grøntsager.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Majspandekager
  • Bland hvedemel, majsmel og salt i en skål. Pisk mælken i og derefter æggene.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Pisk dejen op.
  • Lad lidt af smørret gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel heri ca. ¾ dl dej og bag pandekagen ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side (pak pandekagerne ind i bagepapir).
  • Bag resten af pandekagerne.
Tomatsalsa
  • Kom alle ingredienserne i en food processor/hurtighakker og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Fyld
  • Skær kartoflerne i tynde stave, skyl og tør dem.
  • Lad smørret gyldne i en stor pande.
  • Steg kyllingekødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag det op.
  • Tilsæt kartoffelstave og chilisauce. Steg dem ved jævn varme i 15-20 min., rør af og til.
  • Tilsæt peberfrugt og steg i ca. 2 min. Vend majskerner og kinakål i og steg yderligere ca. 2 min.
  • Tag panden af varmen og vend kød og halvdelen af osten i. Tilsæt salt, smag til og fordel fyldet på pandekagerne.
  • Rul dem sammen og læg pandekagerne med sammenføjningerne nedad i ét lag, i et ovnfast fad. Drys resten af osten over og gratiner pandekagerne midt i ovnen.
Klimatip

Når det ikke er sæson for danske tomater, kan du efterår og vinter i stedet tilberede salsaen af æbler. Riv æblerne groft og vend dem med lidt eddike, så de ikke bliver brune. Kør dem derefter i food processor/hurtighakker.

Frysetip

Pandekagerne kan fryses før gratinering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11104 kJ / 2654 kcal

Næringsindhold pr. 100g

448 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,9 % 5,5 g
Kulhydrat: 45 % 11,9 g
Fedt: 34,1 % 4,1 g
Mere inspiration

Bag dine egne madpandekager.

Madpandekager
30 min
Madpandekager
(4)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Majspandekager, 10-12 stk.
Hvedemel
4 spsk
Majsmel (ca. 3 dl)
150 g
Groft salt
½ tsk
Mælk
3½ dl
Æg
4
Smør til stegning
20 g
Tomatsalsa
Tomater i mindre stykker (ca. 300 g)
4
Salatløg i mindre stykker (ca. 50 g)
1
Lille pillet fed hvidløg
1
Sød chilisauce
2 tsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Fyld
Skrællede kartofler
400 g
Smør
20 g
Kyllingefilet i strimler
200 g
Sød chilisauce
2 spsk
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1
Optøede, frosne majs
200 g
Fintstrimlet kinakål
1 liter
Revet cheddar- og maasdammerost
100 g
Groft salt
1 tsk