Fajitas

Fajitas

35 min
Fajitas med kylling - hurtig aftensmad til jer, der kan lige mad, som er inspireret af det sydamerikanske køkken. Den oprindelige fajita er strimler af oksekød, røde peberfrugter og løg i en god, kraftig krydderblanding. Vi har skiftet oksekødet ud med kyllingekød, men ellers er vores fajitas ganske tro mod originalen. Fajitas er en dejlig krydret ret, men som ikke er voldsom stærk.

Sådan gør du

Fajitas
  • Kom salt, paprika og resten af de tørre krydderier i en stor skål. Bland med olie, tomatpuré og limesaft.
  • Vend peberfrugter, løg og kyllingekød rigtig godt med krydderblandingen.
  • Lad en pande blive varm.
  • Del kød og grøntsager i 2 portioner. Steg den ene portion ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag det op. Steg den anden portion kød og grøntsager på samme måde.
  • Kom alt kød og grøntsager i panden og steg det ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt vand og smag til.
Ved serveringen
  • Varm imens tortillapandekagerne efter anvisningen på pakken.
  • Server de lune tortillas med fajitas, fraiche, salsa, revet ost og koriander, så man selv kan fylde sine pandekager.

Du kan lave en vegetarisk fajita ved at skifte kødet ud med et par peberfrugter ekstra.

Energiindhold for hele retten:

8991 kJ / 2149 kcal

Næringsindhold pr. 100g

480 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,6 % 7,2 g
Kulhydrat: 42,9 % 12,1 g
Fedt: 31,5 % 4,1 g
Mere inspiration

Flere lækkerier fra tex mex køkkenet.

Nachos med ost
20 min
Nachos med ost
(16)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Fajitas
1½ tsk Groft salt
1 spsk Røget paprika
1 spsk Stødt spidskommen
1 spsk Tørret oregano
1 spsk Hvidløgspulver
2 tsk Stødt chili
2 tsk Rapsolie
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 spsk Friskpresset limesaft
3 Røde og gule peberfrugter i tynde strimler (ca. 450 g)
2 Rødløg i tynde strimler (ca. 150 g)
300 g Kyllingefilet i tynde strimler
2 spsk Vand
Tilbehør
8 Hvede- eller mellem fuldkornstortillaer
2 dl Fraiche
2 dl Tomatsalsa
75 g Revet ost, fx lagret cheddarost
1 bundt Frisk koriander