Nachos med ost

20 min
Nachos med ost

Sprøde og hotte nachos er lige i øjet, når du er sulten for sjov. Nachos med spicy tex mex chiliost og milde avocados - kombineret med tomatsalsa og koriander, er en fryd for gane og øjne. De varme nachos med ost er nemme at lave og prikken over i'et på den hotte smag er selvfølgelig den kølige cremefraiche!

Ingredienser

Nachos med ost

1½ dl Medium tomatsalsa
150 g Tortillachips med salt
125 g Revet tex mex ost

Topping

50 g Finthakket rødløg
75 g Avocado - i tern
50 g Oliven uden sten
50 g Blommetomater - i tern
Frisk koriander
1½ dl Creme fraiche

Sådan gør du

Nachos med ost

  • Fordel salsaen i 4 ovnfaste skåle.
  • Fordel chips og ost heri og gratiner midt i ovnen i ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Topping

  • Drys med løg, avocado, oliven og tomater.
  • Pynt med koriander og server med cremefraiche til.

Suppler med stegt kylllyng, så har du et helt måltid.

Er du glad for avocado, kan du supplere -eller erstatte - avocadotern med en hjemmelavet guacamole. Skru op og ned for styrken - vælg styrke på din salsa sauce efter smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6990 kJ / 1671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

842 kJ / 201 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 12,4 % 6,1 g
Kulhydrat: 29,9 % 14,8 g
Fedt: 57,7 % 13,1 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/nachos-med-ost/