Mexicansk tacosalat

Mexicansk tacosalat

30 min
Mexicansk tacosalat er let at lave og den smager fantastisk. Denne tacosalat er anrettet lagvis i glas, det er nemt at se, hvad du kan glæde dig til. Du kan justere på forholdet og vælge mest af de, du bedst kan lide. Mexicansk tacosalat i glas, nemt at arrangere - og meget velegnet til at tage med på farten. Husk bare en gaffel og en pose nachos.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/mexicansk-tacosalat/

Sådan gør du

Krydret oksekød
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 5 min., til kødet smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt tomatpure, spidskommen, chili, koriander og salt og lad det svitse med i ca. 2 min. Smag til.
Tacosalat i glas
  • Hæld kidneybønnerne i en sigte og skyl dem i koldt vand, lad dem dryppe godt af.
  • Fordel ingredienserne i 4 glas (á ca. ¾ liter) med tilsluttende låg. Start med fraiche i bunden, herefter icebergsalat, avocado, majs, kidneybønner, rødløg, cherrytomater, jalapenos og afslut med det krydrede oksekød, salsa og ost.
  • Server med nachos.

Du kan tilberede oksekødet, snitte grøntsager (undtagen avocado) dagen før du skal samle din tacosalat.

Energiindhold for hele retten:

14061 kJ / 3361 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 24,7 % 7,1 g
Kulhydrat: 30,3 % 8,7 g
Fedt: 45 % 6 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Krydret oksekød
10 g Smør
1 Stort finthakket løg (ca. 100 g)
1 Stort knust fed hvidløg
450 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1½ spsk Koncentreret tomatpuré
1 spsk Stødt spidskommen
1½ tsk Stødt chili
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Groft salt
1 dåse Kidneybønner (ca. 420 g)
4 dl Fraiche
250 g Icebergsalat i strimler
2 Avocadoer i tynde både (ca. 300 g)
150 g Majs
2 Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 125 g)
200 g Cherrytomater i halve
50 g Syltede jalapenos
125 g Tomatsalsa
100 g Revet tex mex ost
Tilbehør
150 g Tortillachips med salt