Tacoskaller med fyld

Tacoskaller med fyld

30 min
Tacos er en traditionel mexikansk ret, der består af en lille majs- eller hvedepandekage, fyld og topping. Den bløde tortilla foldes om fyldet og kan spises uden brug af bestik. Det er lidt sværere med denne sprøde tacoskal, der knækker, når du spiser af den. Nyd den sprøde tacoskal, det krydrede oksekød, de friske grøntsager og dressingen - og tag opvasken med et smil.

Sådan gør du

Krydret oksekød
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 5 min., til kødet smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt tomatpure, spidskommen, koriander, chili og salt og lad det svitse med i ca. 2 min.
  • Hæld imens kidneybønnerne i en sigte og skyl dem i koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af og vend dem i kødet sammen med majskernerne. Varm retten igennem og smag til.
Salsadressing
  • Rør ingredienserne sammen.
Ved servering
  • Fordel det krydrede oksekød, salsadressing, avocado, spidskål, koriander og salsadressing i tacoskallerne og server med limebåde.

Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan fylde tacoskaller med. Rist hvad du synes af kød og grønt i en pande og krydr gerne med de krydderier, du ser her i opskriften, for at få en strejf af Mexico. Forsøg dig med kontrasten mellem stærkt fyld og blid dressing - eller omvendt. Du kan også servere tacoskaller og fyldt i skåle hver for sig, så man selv kan fylde sin tacoskal. Det synes mange børn er hyggeligt.

Energiindhold for hele retten:

10351 kJ / 2474 kcal

Næringsindhold pr. 100g

581 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 20,3 % 6,9 g
Kulhydrat: 34,4 % 11,8 g
Fedt: 45,3 % 7,1 g
Mere inspiration

Prøv en vegetarisk udgave af tacos.

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Krydret oksekød
10 g Smør
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 tsk Stødt spidskommen
2 tsk Stødt koriander
1 tsk Tørrede chiliflager
1 tsk Groft salt
1 dåse Kidneybønner (ca. 420 g)
1 dåse Majs (ca. 140 g)
Salsadressing
1 dl Creme fraiche
½ dl Tomatsalsa
2 Avocadoer i skiver
100 g Fintsnittet lilla spidskål
2 dl Frisk koriander
12 Tacoskaller
2 Limefrugter skåret i både