Tacoskaller med fyld
45 min

Tacoskaller med fyld

En dejlig nem og spicy ret hvor salat og kødfyld kan varieres i det uendelige. Brug gerne kødrester fra aftenen før.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tacoskaller med fyld

En dejlig nem og spicy ret hvor salat og kødfyld kan varieres i det uendelige. Brug gerne kødrester fra aftenen før.

Antal portioner

Tomatsalsa

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ¾ tsk rød tabascosauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Salat

  • ½ agurk
  • 1 liter fintstrimlet hovedsalat
  • 1 salatløg i kvarte, tynde ringe
  • 100 g majskerner fra dåse

Stegt kylling

  • 2 kyllingefileter
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Tacoskaller

Fremgangsmåde:

Tomatsalsa

Vend hakkede tomater sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag den til.

Salat

Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær agurken i små tern. Anret agurk, salat, løg og majskerner i en skål.

Stegt kylling

Rens kyllingekødet for eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag varme, ca. 5 min. på hver side (ca. 12 min. i alt). Drys med salt og lad kødet hvile tildækket i ca. 5 min.

Tacoskaller

Fordel osten i tacoskallerne. Læg dem på en plade med bagepapir og gratiner dem midt i ovnen.

Riv imens kyllingekødet i trevler med en gaffel. Kom det lune kyllingekød i en skål.

Ved serveringen

Anret de varme tacoskaller i en stor, flad kurv - og de øvrige "retter", nemlig tomatsalsa, salat, stegt kylling, fraiche og jalapano i skåle hver for sig.

Tip

Tacoskallerne med ost kan gratineres efterhånden, så de serveres sprøde og osten er varm.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 48 %
Print