Mexicanske tacoskaller
Mexicanske tacoskaller - super lækker vegetarisk ret, fuld af smag, varme og et autentisk mexicansk bid. Mexicanske tacoskaller er rigtig hyggemad. Det kan både være på en helt almindelig hverdagsaften, eller det kan være i weekenden, hvor der måske er tid til selv at lave den hotte salsa. De mexicanske tacoskaller er noget for både børn og voksne - og så nemme at tilberede, at det måske er de halvstore børn, som skal lave mad til de voksne.
Ingredienser
Fyld
15 g
Smør
|
|
---|---|
2
Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
|
|
3
Store finthakkede fed hvidløg
|
|
1½ dl
Grov bulgur
|
|
3 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Skyllede og afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
|
|
1 dåse
Majs (ca. 140 g)
|
|
1 dl
Stærk tomatsalsa
|
|
1 dl
Hakket persille
|
|
75 g
Cheddar og/eller gul ost i små tern
|
Ved serveringen
16
Tacoskaller
|
|
---|---|
2
Limefrugter skåret i både
|
Sådan gør du
Fyld
Ved serveringen
Citrusfrugter som citron, limefrugt og appelsin er næsten altid importerede frugter, som kræver lang transport. Men de er virkelig også svære at undvære i madlavningen. En gang imellem kan du måske bruge andre syrlige ting i din madlavning, råvarer som ikke kræver den lange transport. Det kan fx være eddike, syrnede mejeriprodukter eller syrlige æbler, stikkelsbær eller solbær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9320 kJ / 2228 kcal
Næringsindhold pr. 100g
607 kJ / 145 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 12,9 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 52,6 % | 18,8 g |
Fedt: | 34,5 % | 5,7 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.