Appelsinsalat er er en skøn vitaminbombe, som er særlig lækker om vinteren, når appelsinerne er på toppen. Appelsinsalaten er smuk og en fryd for øjet med sine kraftige, klare farver. Server appelsinsalaten som tilbehør til stegt andebryst, til koteletter, kyllingefileter eller lige, hvad du har lyst til. Eller top op med smuldret salatost for at få en lidt mere fyldig salat, som passer godt i det grønne køkken, fx sammen med plantedeller.
Endnu en af vinterens dejlige salater med nogle af de samme ingredienser. Men her spiller grønkålen hovedrollen.
Det smager også dejligt med et drys af smuldret salatost på appelsinsalaten. Du kan skifte rødløgene ud med granatæblekerner. Dem skal du ikke komme i dressingen.
Du kan gøre alle elementerne til salaten klar, men det er bedst at samle appelsinsalaten lige inden serveringen.
3514 kJ / 840 kcal
438 kJ / 105 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 11 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 33,6 % | 8,7 g |
Fedt: | 55,4 % | 6,6 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.