Appelsinsalat

Appelsinsalat

25 min Tilbehør
Appelsinsalat er er en skøn vitaminbombe, som er særlig lækker om vinteren, når appelsinerne er på toppen. Appelsinsalaten er smuk og en fryd for øjet med sine kraftige, klare farver. Server appelsinsalaten som tilbehør til stegt andebryst, til koteletter, kyllingefileter eller lige, hvad du har lyst til. Eller top op med smuldret salatost for at få en lidt mere fyldig salat, som passer godt i det grønne køkken, fx sammen med plantedeller.
Mere inspiration

Endnu en af vinterens dejlige salater med nogle af de samme ingredienser. Men her spiller grønkålen hovedrollen.

Grønkålssalat
60+ min
Grønkålssalat
(38)
Velbekomme!
Tips

Det smager også dejligt med et drys af smuldret salatost på appelsinsalaten. Du kan skifte rødløgene ud med granatæblekerner. Dem skal du ikke komme i dressingen.

Tilberedningstip

Du kan gøre alle elementerne til salaten klar, men det er bedst at samle appelsinsalaten lige inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3514 kJ / 840 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 11 % 2,8 g
Kulhydrat: 33,6 % 8,7 g
Fedt: 55,4 % 6,6 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser