Ingefærshot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

Ingefær er populært som aldrig før. Her får du nu chancen for at nyde den gamle asiatiske naturmedicin og få en god start på dagen.

Ingredienser

½ liter

Antal portioner

  • ½ liter vand
  • 100 g frisk ingefær i tynde skiver
  • 2 dl æblemost
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk akaciehonning

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog og tilsæt ingefær. Lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad det trække unden låg i ca. 20 min. Tilsæt æblemost, citronsaft, appelsinsaft og honning. Lad det trække tildækket i køleskabet i ca. 12 timer, så smagen får lov at komme ordentlig frem. Sigt blandingen og hæld ingefærshot på flaske og stil det tildækket i køleskabet. Server som små shots.

Tip

Server evt. ingefærshot som et klassisk tequilashot. Læg en tynd æblebåd på kanten af glasset med lidt skyr naturel. Kom lidt salt eller sukker på håndryggen. Slik først saltet, drik dit ingefærshot og spis æblet.

Forbered i god tid

Holdbarhed ca. 14 dage i køleskab.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 98 %
  • Fedt: 1 %

Print

Kilde: