Ingefærshot

Ingefærshot

Ingefærshots er populære som aldrig før - og det smager også skønt enten "on the rocks" eller blandet i juice. Denne ingefærshot indeholder udover ingefør også æblemost, appelsin- og citronsaft. Når du vælger en hjemmelavet ingefærshot, kan du søde eller ej - her har vi valgt at søde den med akaciehonning. Få en god start på dagen med et hjemmelavet ingefærshot.
https://www.arla.dk/opskrifter/ingefarshot/

Sådan gør du

Ingefærshot
  • Bring vandet i kog og tilsæt ingefær. Lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Tag gryden af varmen og lad det trække unden låg i ca. 20 min.
  • Tilsæt æblemost, citronsaft, appelsinsaft og honning. Lad det trække tildækket i køleskabet i ca. 12 timer, så smagen får lov at komme ordentlig frem.
  • Sigt blandingen og hæld ingefærshot på flaske og stil det tildækket i køleskabet. Server som små shots.

Server evt. ingefærshot som et klassisk tequilashot. Læg en tynd æblebåd på kanten af glasset med lidt skyr naturel. Kom lidt salt eller sukker på håndryggen. Slik først saltet, drik dit ingefærshot og spis æblet.

Holdbarhed ca. 14 dage i køleskab.

Energiindhold for hele retten:

1149 kJ / 275 kcal

Næringsindhold pr. 100g

122 kJ / 29 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 2,6 % 0,2 g
Kulhydrat: 96,4 % 6,9 g
Fedt: 1 % 0 g
Mere inspiration

Smoothie med frisk ingefær - så lækkert.

Ingredienser

Ingefærshot
½ liter Vand
100 g Frisk ingefær i tynde skiver
2 dl Æblemost
½ dl Friskpresset citronsaft
½ dl Friskpresset appelsinsaft
2 spsk Akaciehonning