Tunbøf

45 min
Tunbøf

Tun er en udsøgt spise - en delikatesse fra øverste skuffe. Og med rette, for tun eller rettere tunbøf smager helt fantastisk. Det er utrolig vigtigt, at du tilbereder tun rigtigt. Tunen skal kun have stegeskorpe, den skal bare lige kysse pande eller grill og så serveres. På den måde er tunen stadig rå i midten, som den skal være. Når du steger din tunbøf for længe, bliver den tør og kedelig - og du kan hurtigt komme til at stege den for lang tid, så pas på. Nyd tunbøffen med dette lækre tilbehør.

Ingredienser

Soja - ingefær sauce

150 g Smør
2 spsk Finthakket frisk ingefær
¾ dl Sojasauce

Nudelsalat

150 g Tørrede risnudler
100 g Edamamebønner
400 g Dampede grønne bønner
150 g Saltede cashewnødder
3 dl Frisk koriander
2 spsk Sorte sesamfrø

Tunbøffer

600 g Tun i 4 skiver
1 tsk Rapsolie
1 tsk Flagesalt

Tilbehør

2 Limefrugter i både

Sådan gør du

Soja - ingefær sauce

  • Kom smør i en høj gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min. - eller til det bruser op.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab jævnligt og forsigtigt bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  • Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
  • Tilsæt ingefær og soja - pas på, det bruser meget op.

Nudelsalat

  • Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
  • Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand, til vandet er klart.
  • Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker.
  • Vend nudlerne med bønner og de øvrige ingredienser - vend korianderblade i og drys med sesam lige inden serveringen.

Tunbøffer

  • Lad en grillpandeblive godt varm.
  • Pensl tunbøfferne med olie og grill dem ved kraftig varme i ca. 1 - 1½ min. på hver side.
  • Tag fisken af panden og drys med salt og peber.
  • Lad tunbøfferne hvile i ca. 2 min.
  • Skær de grillede tunbuffer i tykke skiver og server dem sammen med den varme sauce, nudelsalat og limebåde.

Pas på du ikke får grillet tunbøffen for længe. Det er kun de yderste par mm af kødet, der skal steges - bøffen skal være rød indeni. Tunbøffen bliver hurtigt tør og kedelig, hvis den får for meget varme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16274 kJ / 3890 kcal

Næringsindhold pr. 100g

848 kJ / 203 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 24 % 11,9 g
Kulhydrat: 19,8 % 9,9 g
Fedt: 56,2 % 12,9 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/tunbof/