Tunbøf
45 min
•
Tun er en udsøgt spise - en delikatesse fra øverste skuffe. Og med rette, for tun eller rettere tunbøf smager helt fantastisk. Det er utrolig vigtigt, at du tilbereder tun rigtigt. Tunen skal kun have stegeskorpe, den skal bare lige kysse pande eller grill og så serveres. På den måde er tunen stadig rå i midten, som den skal være. Når du steger din tunbøf for længe, bliver den tør og kedelig - og du kan hurtigt komme til at stege den for lang tid, så pas på. Nyd tunbøffen med dette lækre tilbehør.
Ingredienser
Soja - ingefær sauce
150 g
Smør
|
|
---|---|
2 spsk
Finthakket frisk ingefær
|
|
¾ dl
Sojasauce
|
Nudelsalat
150 g
Tørrede risnudler
|
|
---|---|
100 g
Edamamebønner
|
|
400 g
Dampede grønne bønner
|
|
150 g
Saltede cashewnødder
|
|
3 dl
Frisk koriander
|
|
2 spsk
Sorte sesamfrø
|
Tunbøffer
600 g
Tun i 4 skiver
|
|
---|---|
1 tsk
Rapsolie
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Tilbehør
2
Limefrugter i både
|
---|
Sådan gør du
Soja - ingefær sauce
Nudelsalat
Tunbøffer
Pas på du ikke får grillet tunbøffen for længe. Det er kun de yderste par mm af kødet, der skal steges - bøffen skal være rød indeni. Tunbøffen bliver hurtigt tør og kedelig, hvis den får for meget varme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16274 kJ / 3890 kcal
Næringsindhold pr. 100g
848 kJ / 203 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 24 % | 11,9 g |
Kulhydrat: | 19,8 % | 9,9 g |
Fedt: | 56,2 % | 12,9 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.