Salade Nicoise

30 min
Salade Nicoise

Klassisk fransk salat med haricot verts, kartofler, sorte oliven, tun og kogte æg.

Ingredienser

4 Æg
250 g Gule og grønne bønner
2 dåser Tun i olie
300 g Kogte kartofler
225 g Cherrytomater
1 Rødløg
75 g Babysalatblade
1 dl Nicoise oliven
1 spsk Kapers
1 Citron (usprøjtet) - i både

Dressing

1 dl Fraiche
1 dl Mayonnaise
1 Finthakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket persille
1 spsk Finthakket purløg
1 Citron (usprøjtet) skal og saft heraf
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog æggene 8 minutter og lad dem køle af. Pil æggene og skær dem i halve.
  • Kog bønnerne uden låg i letsaltet vand 3-4 minutter. Hæld dem i en skål med iskoldt vand, og dryp dem derefter godt af i en sigte.
  • Afdryp tunen i en sigte.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker, tomaterne i halve og rødløget i meget tynde både.
  • Anret salaten i bunden af et stort fad. Læg herpå i lag kartofler, bønner, tun, tomater, løg, æg, oliven og kapers.
  • Pynt fadet med citronbåde - og evt. lidt persille.

Dressing

  • Rør fraiche og mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser. Smag til og server til salaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9343 kJ / 2233 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,5 % 6,9 g
Kulhydrat: 16,7 % 4,5 g
Fedt: 57,8 % 7,2 g
Relateret video Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

https://www.arla.dk/opskrifter/salade-nicoise/