Salade Nicoise

Salade Nicoise

30 min
Klassisk fransk salat med haricot verts, kartofler, sorte oliven, tun og kogte æg.

Sådan gør du

  • Kog æggene 8 minutter og lad dem køle af. Pil æggene og skær dem i halve.
  • Kog bønnerne uden låg i letsaltet vand 3-4 minutter. Hæld dem i en skål med iskoldt vand, og dryp dem derefter godt af i en sigte.
  • Afdryp tunen i en sigte.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker, tomaterne i halve og rødløget i meget tynde både.
  • Anret salaten i bunden af et stort fad. Læg herpå i lag kartofler, bønner, tun, tomater, løg, æg, oliven og kapers.
  • Pynt fadet med citronbåde - og evt. lidt persille.
Dressing
  • Rør fraiche og mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser. Smag til og server til salaten.
Energiindhold for hele retten:

9604 kJ / 2295 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24,9 % 6,8 g
Kulhydrat: 16,4 % 4,5 g
Fedt: 58,7 % 7,3 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

4 Æg
250 g Gule og grønne bønner
2 dåser Tun i olie
300 g Kogte kartofler
225 g Cherrytomater
1 Rødløg
75 g Babysalatblade
1 dl Sorte oliven, fx nicoise
1 spsk Kapers
1 Citron (usprøjtet) - i både
Dressing
1 dl Fraiche
1 dl Mayonnaise
1 Finthakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket kruspersille
1 spsk Finthakket purløg
1 Citron (usprøjtet) skal og saft heraf
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk