Salade Nicoise

Salade Nicoise

30 min
Klassisk fransk salat med haricot verts, kartofler, sorte oliven, tun og kogte æg.

Sådan gør du

  • Kog æggene 8 minutter og lad dem køle af. Pil æggene og skær dem i halve.
  • Kog bønnerne uden låg i letsaltet vand 3-4 minutter. Hæld dem i en skål med iskoldt vand, og dryp dem derefter godt af i en sigte.
  • Afdryp tunen i en sigte.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker, tomaterne i halve og rødløget i meget tynde både.
  • Anret salaten i bunden af et stort fad. Læg herpå i lag kartofler, bønner, tun, tomater, løg, æg, oliven og kapers.
  • Pynt fadet med citronbåde - og evt. lidt persille.
Dressing
  • Rør fraiche og mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser. Smag til og server til salaten.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9918 kJ / 2370 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 23,8 % 6,8 g
Kulhydrat: 16,2 % 4,7 g
Fedt: 60 % 7,9 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Æg
4
Gule og grønne bønner
250 g
Tun i olie
2 dåser
Kogte kartofler
300 g
Cherrytomater
225 g
Rødløg
1
Blandede babysalatblade
75 g
Sorte oliven med sten
1 dl
Kapers
1 spsk
Citron (usprøjtet) - i både
1
Dressing
1 dl
Mayonnaise
1 dl
Finthakket fed hvidløg
1
Finthakket kruspersille
1 spsk
Finthakket purløg
1 spsk
Citron (usprøjtet) skal og saft heraf
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber