&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=4cbd37ed)
Tunfiskemousse
60+ min
Ren retro. Vores tunfiskemousse gik sin sejrsgang over hele Danmark i 1980'erne, og den hører til den håndfuld opskrifter, vi kalder for "landeplagerne".
Ingredienser
- 2 dåser tun i vand eller olie (á ca. 185 g)
- 200 g blødt smør
-
1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
- 1 tsk friskpresset citronsaft
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Pynt
- brøndkarse
Tilbehør
- 200 g ristet hjertebrød eller flutes
Sådan gør du
Sådan gør du
Hæld vandet eller olien fra tunen og kom den i en skål. Findel tunen med en gaffel og tilsæt smør, cremefraiche, citronsaft, salt og peber. Rør det hele sammen, smag tunfiskemoussen til og kom den i en skål. Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst 6 timer.
Tag tunfiskemoussen med en ske (det er ikke meningen, den skal skæres i skiver). Server med brøndkarse og ristet brød.
Tips
Du kan også anrette tunfiskemoussen portionsvis med salatblade, citronbåde og brøndkarse - lav evt. små ”æg” af tunfiskemoussen med 2 skeer dyppet i varmt vand. Tunfiskemoussen er ”en fed sag” så server den evt. som en del af en forret, og så bare en god skefuld til hver – så er der til 12-16 personer. Du kan skifte cremefraichen ud med 1 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%, pisket til skum - spar lidt på citronsaften.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 8,2 g
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 17 %
- Fedt: 67 %