Tunfiskemousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(453 vurderinger)

60+ min

Ren retro. Vores tunfiskemousse gik sin sejrsgang over hele Danmark i 1980'erne, og tunfiskemoussen hører til den håndfuld opskrifter, vi kalder for "landeplagerne".

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 200 g ristet hjertebrød eller flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Hæld vandet eller olien fra tunen og kom den i en skål.
  2. Findel tunen med en gaffel og tilsæt smør, cremefraiche, citronsaft, salt og peber.
  3. Rør det hele sammen, smag tunfiskemoussen til og kom den i en skål. Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst 6 timer.
  4. Tag tunfiskemoussen med en ske (det er ikke meningen, den skal skæres i skiver). Server med brøndkarse og ristet brød.

Tips

Du kan også anrette tunfiskemoussen portionsvis med salatblade, citronbåde og brøndkarse - lav evt. små ”æg” af tunfiskemoussen med 2 skeer dyppet i varmt vand. Tunfiskemoussen er ”en fed sag” så server den evt. som en del af en forret, og så bare en god skefuld til hver – så er der til 12-16 personer. Du kan skifte cremefraichen ud med 1 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%, pisket til skum - spar lidt på citronsaften.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10400 kJ / 2476 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 67 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag