Tunfiskemousse - Opskrifter - Arla

Tunfiskemousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(330 vurderinger)

60+ min

Ren retro. Vores tunfiskemousse gik sin sejrsgang over hele Danmark i 1980'erne, og den hører til den håndfuld opskrifter, vi kalder for "landeplagerne".

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 200 g ristet hjertebrød eller flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld vandet eller olien fra tunen og kom den i en skål. Findel tunen med en gaffel og tilsæt smør, cremefraiche, citronsaft, salt og peber. Rør det hele sammen, smag tunfiskemoussen til og kom den i en skål. Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst 6 timer.

Tag tunfiskemoussen med en ske (det er ikke meningen, den skal skæres i skiver). Server med brøndkarse og ristet brød.

Tips

Du kan også anrette tunfiskemoussen portionsvis med salatblade, citronbåde og brøndkarse - lav evt. små ”æg” af tunfiskemoussen med 2 skeer dyppet i varmt vand. Tunfiskemoussen er ”en fed sag” så server den evt. som en del af en forret, og så bare en god skefuld til hver – så er der til 12-16 personer. Du kan skifte cremefraichen ud med 1 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%, pisket til skum - spar lidt på citronsaften.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 67 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: