Laksemousse

Laksemousse

60+ min
Laksemousse er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche. Denne opskrift på laksemousse er let at lave, og du kan endda forberede den i god tid inden dine gæster ankommer, så du har tid til at byde velkommen og kære dig om dem - inden de skal forkæles med hjemmelavet laksemousse.

Sådan gør du

Laksemousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks, bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme.
  • Bland husblassen med lidt af lakseblandingen og vend den i resten.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i.
  • Smag laksemoussen til og fordel den i 6 portionsskåle.
  • Bank formene let mod bordet. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Servering af laksemousse
  • Løsn, med en spids kniv, kanten af mousserne og vend dem ud på portionstallerkener.
  • Pynt med citronbåde og bladselleriblade og server med ristet brød.
Mere inspiration

Er du til mere mousse? - så prøv denne chokolademousse.

Chokolademousse
60+ min
Chokolademousse
(334)
Velbekomme!
Tips

Du kan skifte 50 g af den kogte laks ud med 50 g finthakket koldrøget laks. Laksemoussen kan også anrettes og serveres i en stor skål (ca. 1 liter).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6884 kJ / 1645 kcal

Næringsindhold pr. 100g

826 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 22,3 % 10,9 g
Kulhydrat: 18,8 % 9,1 g
Fedt: 58,9 % 13,1 g

Ingredienser

Laksemousse
Husblas
3 blade
Varmrøget laks
300 g
Finthakket bladselleri
2 dl
Friskpresset citronsaft
1 tsk
1½ dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
1 dl
Pynt
Citroner (usprøjtede) i både og
Blade af bladselleri
Tilbehør
Ristet brød eller flutes
150 g