Laksemousse

Laksemousse

4 timer 40 min
Arbejdstid: 40 min
Laksemousse er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche. Denne opskrift på laksemousse er let at lave, og du kan endda forberede den i god tid inden dine gæster ankommer, så du har tid til at byde velkommen og kære dig om dem - inden de skal forkæles med hjemmelavet laksemousse.
https://www.arla.dk/opskrifter/laksemousse/

Sådan gør du

Laksemousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks, bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme.
  • Bland husblassen med lidt af lakseblandingen og vend den i resten.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i.
  • Smag laksemoussen til og fordel den i 6 portionsskåle.
  • Bank formene let mod bordet. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Servering af laksemousse
  • Løsn, med en spids kniv, kanten af mousserne og vend dem ud på portionstallerkener.
  • Pynt med citronbåde og bladselleriblade og server med ristet brød.

Du kan skifte 50 g af den kogte laks ud med 50 g finthakket koldrøget laks. Laksemoussen kan også anrettes og serveres i en stor skål (ca. 1 liter).

Energiindhold for hele retten:

6810 kJ / 1628 kcal

Næringsindhold pr. 100g

818 kJ / 195 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 22,6 % 10,9 g
Kulhydrat: 19 % 9,1 g
Fedt: 58,4 % 12,9 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Laksemousse
3 blade Husblas
300 g Varmrøget laks
2 dl Finthakket bladselleri
1 tsk Friskpresset citronsaft
1½ dl Creme fraiche eller cremefraiche 38%
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Piskefløde
Pynt
Citroner (usprøjtede) i både og
Blade af bladselleri
Tilbehør
150 g Ristet brød eller flutes