Laksemousse - Opskrifter - Arla

Laksemousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(48 vurderinger)

60+ min

Laksemousse er en lækker opskrift på en velsmagende fiskeforret. Retten er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • citron (usprøjtet) i både og
  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 150 g ristet brød eller flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks, bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med lidt af lakseblandingen og vend den i resten. Pisk fløden til flødeskum og vend det i. Smag laksemoussen til og fordel den i 6 portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Løsn, med en spids kniv, kanten af mousserne og vend dem ud på portionstallerkener. Pynt med citronbåde og bladselleriblade og server med ristet brød.

Tips

Du kan skifte 50 g af den kogte laks ud med 50 g finthakket koldrøget laks.
Laksemoussen kan også laves i en stor skål (ca. 1 liter).
Du kan erstatte cremefraiche og fløde med Karolines Køkken® Flødefraiche 30%. Pisk den til skum og vend i lakseblandingen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: