Poke bowl

Poke bowl

45 min
Poke bowl med varmrøget laks, masser af grøntsager og en rørt yoghurtdressing er supernem aftensmad eller frokost. Varier din poke bowl alt efter, hvad du har af grøntsager i køleskabet. Har du ikke edamamebønner kan du bruge alm. frosne ærter, og har du en rest kolde perlebyg eller speltkerner fra dagen før, kan du bruge dem i stedet for brune ris. Denne poke bowl er med varmrøget laks, men du kan også bruge rejer, koldrøget laks eller rå laks fra fiskemanden, hvis det er det, du har lyst til. Poke bowl er en virkelig dejlig frisk ret med sprøde grøntsager, du kan variere i det uendelige.
https://www.arla.dk/opskrifter/poke-bowl/

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag til.
  • Fordel de kogte ris i to skåle.
  • Læg grøntsager og mango i små bunker rundt om risene og læg en skefuld dressing hist og her.
  • Kom laksestykkerne på til sidst og drys med forårsløg og sesam. Server limebåde til.

Du kan variere din poke bowl med forskellige slags fisk eller skaldyr. Det kunne fx være koldrøget laks, rejer, rå laks, dåsetun eller rå tun eller stegte tigerrejer.

Det smager også dejligt at bruge sød ananas i stedet for mango. Har du syltede løg eller gulerødder i køleskabet så kan du komme det i også.

Energiindhold for hele retten:

4950 kJ / 1183 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 17,3 % 4,6 g
Kulhydrat: 39 % 10,4 g
Fedt: 43,7 % 5,4 g
Mere inspiration

Når sushi skal være nemt og hurtigt.

Sushi bowl
15 min
Sushi bowl
(4)

Ingredienser

1 dl Brune ris
Dressing
1 dl Græsk yoghurt
½ dl Teriyakisauce
1½ spsk Stærk chilisauce
1 knivspids Groft salt
75 g Edamamebønner
6 Radiser i tynde skiver
1 Avocado i tern
1 Stor gulerod i strimler
½ Mangofrugt i tern
½ Agurk i halve skiver
3 Forårsløg i tynde skiver
100 g Varmrøget laks i mundrette bidder
Sorte sesamfrø eller ristede hvide
1 Limefrugt i både