Quinoa bowl med kyllingedeller

Quinoa bowl med kyllingedeller

45 min
Her er opskriften på en skøn hverdagsret med kyllingefrikadeller, quinoa og bagte grøntsager. De saftige kyllingefrikadeller er lavet med hytteost og citron, som giver dellerne en frisk og dejlig smag. Frikadellerne med kylling serveres som en bowl med quinoa, bagte grøntsager og en dressing lavet på creme fraiche. Denne opskrift er med gulerødder, løg og rosenkål, men du kan sagtens bruge flere eller andre grøntsager som fx blomkål, broccoli eller tomater - alt efter sæson.
https://www.arla.dk/opskrifter/quinoa-bowl-med-kyllingedeller/

Sådan gør du

Bagte grøntsager
  • Kom grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og vend dem med olie, salt og peber. Bag dem i ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
Quinoa
  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg.
  • Sluk for varmen, vend palmekål i quinoaen, kom låg på og lad det trække i ca. 5 min. - eller til kålen er blød.
Kyllingefrikadeller
  • Rør imens kødet sejt med salt i ca. 1 min. Vend de øvrige ingredienser i. Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Form farsen til ca. 12 frikadeller. Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til. Steg dem derefter ved kraftig varme i 3-5 min. - vend af og til.
Dressing
  • Bland creme fraiche med de øvrige ingredienser og smag til.
  • Anret quinoa, bagte grøntsager, kyllingefrikadeller og dressingen i 4 skåle, top med persille og server.

Lav dobbelt portion og brug resterne til madpakken dagen efter.

Du kan fint bruge flere eller andre grøntsager i bowl, fx blomkål, broccoli eller tomater alt efter sæson.

Energiindhold for hele retten:

7414 kJ / 1772 kcal

Næringsindhold pr. 100g

337 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 28,1 % 5,6 g
Kulhydrat: 27 % 5,4 g
Fedt: 44,9 % 4,1 g
Mere inspiration

Vild med bowl? Så prøv også denne

Relateret video
Quinoa bowl med kyllingefrikadeller

En super lækker hverdagsret med quinoa, bagte grøntsager og de bedste kyllingedeller.

Ingredienser

Bagte grøntsager
300 g Gulerødder i grove stykker
300 g Rensede rosenkål
2 Rødløg i grove stykker
2 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt og friskkværnet peber
Quinoa
2 dl Quinoa
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
100 g Palmekålsblade i grove stykker
Kyllingefrikadeller
300 g Hakket kyllingekød
¾ tsk Groft salt
150 g Hytteost
1 Æg
2 spsk Rasp
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
20 g Smør - til stegning
Dressing
1½ dl Creme fraiche
2 tsk Honning
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber
1 dl Hakket persille