Quinoa bowl med kyllingedeller

Her er opskriften på en skøn hverdagsret med kyllingefrikadeller, quinoa og bagte grøntsager. De saftige kyllingefrikadeller er lavet med hytteost og citron, som giver dellerne en frisk og dejlig smag. Frikadellerne med kylling serveres som en bowl med quinoa, bagte grøntsager og en dressing lavet på creme fraiche. Denne opskrift er med gulerødder, løg og rosenkål, men du kan sagtens bruge flere eller andre grøntsager som fx blomkål, broccoli eller tomater - alt efter sæson.
Ingredienser
Bagte grøntsager
300 g
Gulerødder i grove stykker
|
|
---|---|
300 g
Rensede rosenkål
|
|
2
Rødløg i grove stykker
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
Quinoa
2 dl
Quinoa
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Palmekålsblade i grove stykker
|
Kyllingefrikadeller
300 g
Hakket kyllingekød
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
150 g
Hytteost
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Rasp
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
20 g
Smør - til stegning
|
Dressing
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 tsk
Honning
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
1 dl
Hakket persille
|
---|
Sådan gør du
Bagte grøntsager
Quinoa
Kyllingefrikadeller
Dressing
Lav dobbelt portion og brug resterne til madpakken dagen efter.
Du kan fint bruge flere eller andre grøntsager i bowl, fx blomkål, broccoli eller tomater alt efter sæson.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7477 kJ / 1787 kcal
Næringsindhold pr. 100g
339 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 27,8 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 27,5 % | 5,5 g |
Fedt: | 44,7 % | 4,1 g |
En super lækker hverdagsret med quinoa, bagte grøntsager og de bedste kyllingedeller.
