Mexi bowl med kylling og quinoa
30 min
•
&format=webp)
En lækker mexi bowl med lidt af det hele - kylling, quinoa, mango, grønt, chili, lime, cheddar ost og ikke mindst hjemmelavede, sprøde tortillas .
Ingredienser
Quinoa
80 g
Rød quinoa (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Kylling
250 g
Kyllingeinderfileter
|
|
---|---|
1 tsk
Rapsolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sprøde tortillas
8
Små tortillaer
|
|
---|---|
Vand
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Bowl
400 g
Små blommetomater i halve
|
|
---|---|
1
Mangofrugt i skiver (ca. 250 g)
|
|
2
Grønne peberfrugter i strimler (ca. 250 g)
|
|
150 g
Cheddarost i tern
|
|
1 dl
Sød chilisauce eller 2 spsk stærk
|
|
2
Limefrugter i både
|
Sådan gør du
Quinoa
Kylling
Sprøde tortillas
Bowl
Vil du lave en vegetarversion af Mexi bowlen, kan du skifte kyllingen ud med stegte butterbeans. Skyl og tør butterbeans godt (2 dåser). Lad ca 1½ spsk rapsolie blive varm i en pande. Tilsæt de afdryppede og tørrede bønner og rist dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til. Tag panden af varme og vend bønnerne med ½ tsk groft salt og evt. et par dl hakkede krydderurter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9465 kJ / 2262 kcal
Næringsindhold pr. 100g
483 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 23,5 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 44,2 % | 12,6 g |
Fedt: | 32,3 % | 4,2 g |
