Mexi bowl med kylling og quinoa

Mexi bowl med kylling og quinoa

30 min
En lækker mexi bowl med lidt af det hele - kylling, quinoa, mango, grønt, chili, lime, cheddar ost og ikke mindst hjemmelavede, sprøde tortillas .

Sådan gør du

Quinoa
  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg.
  • Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af.
Kylling
  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Vend kyllingekødet med olie og grill det ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys kyllingeinderfileterne med salt.
Sprøde tortillas
  • Del imens de 8 tortillas midt over. Læg dem på 2 plader med bagepapir, pensl med vand og drys med salt.
  • Rist de salte tortillas øverst og nederst i ovnen, til de er gyldne og bobler lidt op.
Bowl
  • Anret quinoa, tomater, mango, peberfrugt, den grillede kylling og ost i 4 portionsskåle.
  • Dryp lidt chilisauce over og fordel limebådene. Server med sprøde tortillas og resten af chilisaucen.
Ristning
  • Ca. 5 min. ved 250° - varmluft.
Velbekomme!
Tip

Vil du lave en vegetarversion af Mexi bowlen, kan du skifte kyllingen ud med stegte butterbeans. Skyl og tør butterbeans godt (2 dåser). Lad ca 1½ spsk rapsolie blive varm i en pande. Tilsæt de afdryppede og tørrede bønner og rist dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til. Tag panden af varme og vend bønnerne med ½ tsk groft salt og evt. et par dl hakkede krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9372 kJ / 2240 kcal

Næringsindhold pr. 100g

455 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 28,7 % 7,7 g
Kulhydrat: 46 % 12,3 g
Fedt: 25,3 % 3,1 g

Ingredienser

Quinoa
Rød quinoa (ca. 1 dl)
80 g
Vand
2 dl
Groft salt
¼ tsk
Kylling
Kyllingeinderfileter
350 g
Rapsolie
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Sprøde tortillas
Små tortillaer
8
Vand
Flagesalt
1 tsk
Bowl
Små blommetomater i halve
400 g
Mangofrugt i skiver (ca. 250 g)
1
Grønne peberfrugter i strimler (ca. 250 g)
2
Cheasy® cheddar i tern
150 g
Sød chilisauce eller 2 spsk stærk
1 dl
Limefrugter i både
2