Mexi bowl med kylling og quinoa

30 min
Mexi bowl med kylling og quinoa

En lækker mexi bowl med lidt af det hele - kylling, quinoa, mango, grønt, chili, lime, cheddar ost og ikke mindst hjemmelavede, sprøde tortillas .

Ingredienser

Quinoa

80 g Rød quinoa (ca. 1 dl)
2 dl Vand
¼ tsk Groft salt

Kylling

250 g Kyllingeinderfileter
1 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt

Sprøde tortillas

8 Små tortillaer
Vand
1 tsk Flagesalt

Bowl

400 g Små blommetomater i halve
1 Mangofrugt i skiver (ca. 250 g)
2 Grønne peberfrugter i strimler (ca. 250 g)
150 g Cheddarost i tern
1 dl Sød chilisauce eller 2 spsk stærk
2 Limefrugter i både

Sådan gør du

Quinoa

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg.
  • Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af.

Kylling

  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Vend kyllingekødet med olie og grill det ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys kyllingeinderfileterne med salt.

Sprøde tortillas

  • Del imens de 8 tortillas midt over. Læg dem på 2 plader med bagepapir, pensl med vand og drys med salt.
  • Rist de salte tortillas øverst og nederst i ovnen i ca. 5 min. ved 250° - varmluft, til de er gyldne og bobler lidt op.

Bowl

  • Anret quinoa, tomater, mango, peberfrugt, den grillede kylling og ost i 4 portionsskåle.
  • Dryp lidt chilisauce over og fordel limebådene. Server med sprøde tortillas og resten af chilisaucen.

Vil du lave en vegetarversion af Mexi bowlen, kan du skifte kyllingen ud med stegte butterbeans. Skyl og tør butterbeans godt (2 dåser). Lad ca 1½ spsk rapsolie blive varm i en pande. Tilsæt de afdryppede og tørrede bønner og rist dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til. Tag panden af varme og vend bønnerne med ½ tsk groft salt og evt. et par dl hakkede krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9465 kJ / 2262 kcal

Næringsindhold pr. 100g

483 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,5 % 6,7 g
Kulhydrat: 44,2 % 12,6 g
Fedt: 32,3 % 4,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/mexi-bowl-med-kylling-og-quinoa/