Guacamole
15 min
•
Hjemmelavet guacamole er en forfriskende og lækker avocadocreme - og denne opskrift er både hurtig og velsmagende. Guacamole kombinerer friskhed, cremethed og krydret smag. Den er nem at lave og perfekt som en appetitvækker eller en lækker topping til tacos, nachos eller som en dip til grøntsagsstænger. Denne guacamole er et hit til enhver anledning - en snack med frisk og uimodståelig smag.
Ingredienser
2
Modne avocadoer (ca. 325 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
1½ spsk
Finthakket salatløg
|
|
1
Lille fed hvidløg, presset
|
|
2 spsk
Creme fraiche
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Ønsker du en mere fyldig og rustik guacamole, kan du tilsætte tomater i tern, løg i tern og grofthakket koriander. Frisk rød chili og/eller spidskommen kan også peppe smagen op.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2813 kJ / 672 kcal
Næringsindhold pr. 100g
716 kJ / 171 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 4,6 % | 2 g |
Kulhydrat: | 5,6 % | 2,3 g |
Fedt: | 89,8 % | 17,4 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.