Guacamole

Guacamole

15 min
Hjemmelavet guacamole er en forfriskende og lækker avocadocreme - og denne opskrift er både hurtig og velsmagende. Guacamole kombinerer friskhed, cremethed og krydret smag. Den er nem at lave og perfekt som en appetitvækker eller en lækker topping til tacos, nachos eller som en dip til grøntsagsstænger. Denne guacamole er et hit til enhver anledning - en snack med frisk og uimodståelig smag.

Sådan gør du

  • Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene.
  • Skrab "kødet" ud med en ske og mos det med en gaffel.
  • Tilsæt limesaft og de øvrige ingredienser og smag til.
  • Stil guacamolen tildækket i køleskabet til den skal spises - eller spis den med det samme.

Ønsker du en mere fyldig og rustik guacamole, kan du tilsætte tomater i tern, løg i tern og grofthakket koriander. Frisk rød chili og/eller spidskommen kan også peppe smagen op.

Energiindhold for hele retten:

2813 kJ / 672 kcal

Næringsindhold pr. 100g

716 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 4,6 % 2 g
Kulhydrat: 5,6 % 2,3 g
Fedt: 89,8 % 17,4 g
Mere inspiration

Brug guacamolen som herlig dip til disse skønne nachos.

Nachos med ost
20 min
Nachos med ost
(16)
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

2 Modne avocadoer (ca. 325 g)
2 tsk Friskpresset limesaft
1½ spsk Finthakket salatløg
1 Lille fed hvidløg, presset
2 spsk Creme fraiche
½ tsk Groft salt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk